Siverek'teki köy yolunu İstanbul'daki ilçe belediyesi mi yapacak?

Yıllardır köy yolları çamurdan geçilmeyen köylüler, köy yollarını yapmaları için İstanbul'daki ilçe belediyesinden yardım istedi.

Siverek'teki köy yolunu İstanbul'daki ilçe belediyesi mi yapacak?
25 Kasım 2018 - 07:21

Siyaset Bilimci ve Yazar Doç. Dr. Kenan Karataş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, dikkatleri Siverek'teki köy yollarına çekti. Karataş'ın yaptığı paylaşımda, 3 engellinin yaşadığı çamurdan geçilmeyen köy yollarını ve köylülerin yıllardır vermiş oldukları  mücadeleyi dile getirdi. Yolları için umudu kesen köylülerin bir umut olarak İstanbul'daki bir ilçe belediyesini aradığını ifade etti.


Kendisiyle telefonda görüştüğümüz Karataş, köy sakinlerinin asfalta 4 km. olan yolu at arabası veya traktörle gittiklerini ve orada bekleyen okul servisine bindiklerini kaydetti. Öğrencilerin ise çoğu kez servise ulaşamadıklarını ve bu yüzden devamsızlıktan kaldıklarını sözlerine ekledi.


Engelli çocukların %90 zihinsel engelli, % 80 makineye bağlı ve % 70 bedensel engelli olduğuna dikkat çeken Karataş, gazetecilerin yoğun haber trafiklerine bir süre ara verip bu konuyu gündemlerine taşımalarını istedi.


Doç. Dr. Karataş'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı satırlar şöyle:


Yankesici ve kapkaççı başkanların dikkatine!


Belki inanmayacaksınız, yıllardır gündeme getirdiğim ama çözüme kavuşturamadığım engelli vatandaşlarımızın yaşadığı köyün yolunu İstanbul ilçe belediye başkanıyla yaptığımız sohbet esnasında dile getirdim. Başkan anlattıklarımızdan etkilendi ve aynen şunu ifade etti " Söz konusu ilgili belediyeler farklı partilerden olduğu için aramam doğru olmaz. Siz Urfa'ya gidince Vali ile görüşün oda çözüm bulamazsa, biz özel olarak o yolu yapmak için elimizden geleni yapacağız"


Şimdi bizim yankesiciler bu duruma gülüyor olabilir. Ama 6 ay zarfında Siverek'te İstanbul ilçe belediyesinin iş makinelerini görünce .... Gerçi bay bay zamanı geldi ya..


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2314 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması