SİVEREK'TEN KISA KISA….

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kurban bayramı hazırlıkları arife gününde yoğunlaştı. Bayrama bir gün kala bayram alışverişi yoğunlaştı. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlar

SİVEREK'TEN KISA KISA….
08 Aralık 2008 - 17:15
Bayramlık alışverişlerini markalı mağazalarda alışverişini yaparken ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar ise caddelerde özelikle camilerin önlerinde kurulan işporta tezgâhlarında bayram alışverişini yapmayı tercih ettiler. Elbise, şeker ve kahve gibi bayram ihtiyaçları genelde işporta tezgâhlarında yapıldı.
 
    ----BERBER DÜKKÂNLARINDA TRAŞ KUYRUĞU
      İlçede bayram hazırlıkları kapsamında saç sakal tıraşı olmak için saatlerce tıraş sırası beklemek zorunda kaldılar. Berberler Bayram gecesi sabaha kadar çalışacakların bayram tıraşı için iki gün öncesinden sıra alan müşterilerin olduğunu belirtiler.
 
 ---- FIRINCILAR BAYRAM ÇÖREĞİ YAPMAK İÇİN BAYRAM SABAHINA KADAR ÇALILŞMALARINA DEVAM EDECEKLER.
      İlçede fırıncılarda bayram sabahına kadar çalışacak. Bayramların vazgeçilmezlerinden olan bayram çöreği yapmak için fırıncılarda sabaha saatlerine kadar çalışacak. Bazı fırınlar hazırladıkları çörekleri caddelerde el arabalarının içinde satarken bazı ailelerde evde özel hazırladıkları çörekleri taş fırınlara vererek özel pişirmeyi tercih ettiler.


Bu haber 2092 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem