SİYASETİ KAN İLE DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Ankara’daki bombalı saldırıyı kınayarak, siyaseti kan ile dizayn etmek isteyenlere karşı dikkatli olunması istendi.

SİYASETİ KAN İLE DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
13 Ekim 2015 - 10:51






Siverek Hürriyet Caddesi üzerindeki Lezgo’nun bir araya gelen 27 sivil toplum kuruluşu düzenlemiş oldukları basın açıklamasıyla Ankara’daki bombalı saldırıyı kınadı. Grup adına basın açıklamasını Cemil Yeşildağ okudu.

Yeşildağ, basın açıklamasına "Kim bir kimseyi bir kimseye veya yeryüzünde bozgunculuğa karşılık olmadan öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kimde onu diriltirse (Ölümden kurtarırsa)bütün insanları diriltmiş gibi olur." Maide suresi 32. Ayeti ve peygamber efendimizin “Birtakım fitneler olacaktır. O fitnelerde, oturan, ayakta durandan; ayakta duran, yürüyenden; yürüyen, koşandan daha hayırlıdır." Hadisi ile başladı.

Ankara’daki saldırıyı lanetlediklerini belirten Yeşildağ, “Maalesef 3 Gün önce Ankara'da düzenlenen 2 ayrı bombalı saldırı sonucu 97 sivil hayatını kaybetti.48'i yoğun bakımda olmak üzere 246 kişi yaralandı. Failleri henüz belli olmayan ve hedef gözetilmeksizin düzenlenen bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun ve kimden gelirse gelsin canlı bombaları, azmettiricileri ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri en üst mertebeden lanetliyoruz”

Siyaseti kan ile dizayn etmeye çalışıyorlar

Saldırının seçimlerin yaklaştığı bir zaman diliminde yapılmasını manidar bulduklarının belirten Yeşildağ, “Özellikle yapılan bu saldırı ile toplumda kaos ve infial oluşturarak bunun üzerinden siyaseti dizayn etmenin amaçlandığı ortadadır. Siyaseti kan ile dizayn etmeye çalışan her tür girişimin karşısında toplumun tüm kesimlerini dirayetle ve sükûnetle davranarak saldırıyı boşa çıkarmaya çağırıyoruz”

Ölmekle, öldürmekle, kanla gözyaşı İle kimse özgürleşmemiştir

Emperyalist güçlerin kan üzerine kurulmuş nihai hedeflerine ulaşmak için İslam ülkelerinin adım adım kaosa sürüklenmeye çalışıldıklarının altını çizen Yeşildağ, “Kanlı planlarının topraklarımızda da uygulanmaya çalışılması göz ardı edilmemelidir.Tarihin hiçbir evresinde ölmekle, öldürmekle, kaosla, kanla, gözyaşıyla kimse özgürleşmemiştir. Bu şekilde kan üzerine kurulu olan sahte özgürlüğün temelsiz bir söylem olduğuna bu yaşanan saldırı ile bir kez daha şahit olmuş olduk.Ankara'da sivillere karşı yapılan bu katliamı vicdan sahibi herkesin kınaması ve tepki göstermesi en tabii haktır. Ancak bu tepkilerin ve yapılan kınamaların sağduyulu olması elzemdir.

Olayın perde arkası ve uzantıları ortaya çıkarılmalıdır

Olayın tüm detayları ile ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Yeşildağ, “Yapılan bu katliamın siyasi bir ranta dönüşmemesi ve toplumsal çalkantıların önüne geçmek adına devletin şeffaf bir şekilde olayın üzerine giderek bir an önce failleri ve perde arkasındaki uzantılarını ortaya çıkarması ve ivedi olarak kamuoyuyla paylaşması gerekmektedir. Ankara’nın göbeğinde böyle bir saldırının olması güvenlik ve istihbarat zaafiyetinin de olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ankara saldırısıyla benzerlik taşıyan 7 Haziran Seçimleri öncesi Diyarbakırdaki saldırı ve 20 Temmuzda Suruç'ta yapılan saldırının maalesef önlenememiş ve tam anlamıyla aydınlatılamamış olması bahse konu güvenlik zaafiyetinin boyutlarını ortaya koymaktadır. Bu Güvenlik zaafiyetinden sorumlu olanlar varsa ortaya çıkarılmalı ve gereken ceza verilmelidir.

Açıklamanın sonunda ise şu ifadelere yer verildi, “Bu topraklar üzerinde ırkı, dili, dini, dünya görüşü ne olursa olsun hep beraber yaşamak zorundayız. Bu farklılıklarımız üzerinden bize yaklaşmak isteyen ve bu farklılıklarımızı kanlı bir mecraya çekmek isteyen karanlık odakların emellerine karşı ateş yakmak yerine aklıselimle hareket etmek İslami ve insani bir sorumluluğumuzdur”

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3277 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü