SODES PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKBaşbakanlık Devlet planlama Teşkilatı GAP eylem planı kapsamında uygulanan SODES Projesi kapsamından Siverek için kabul edilen beş proje

SODES PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
02 Aralık 2008 - 10:37
hayata geçiriliyor. Siverek için kabul edilen istihdam yaratıcı kurslar-Sosyo kültürel yeşil alan –Köyümün Sahaları-Çok amaçlı Kültür salonu- ve Bizim dershane projelerinin Devlet Planlama teşkilatınca kabul edildiğini belirten Siverek ilçe kaymakamı Kemal Yıldız ilçede proje uygumla çalışmalarına başladıkların ilk etapta bizim dershane projesini hayata geçirecekleri belirterek şöyle devam etti’’Bizim dershane projesi kapsamında yüz öğrencimize dershane imkânı sağlayacağız. Liseden mezun olmuş ve lise son sınıflarda bulunan  yoksul   öğrencilere dershane imkanı sağlayacağız. Bu uygulamayla eğitimde fırsat eşitliğini yakalayacağız. Bizim dershane projesin eğitim alanının dışında bir  sosyal yönü vardır.Tiyatro  gurubu ve üniversitelere geziler gibi sosyal ve kültürle alanda da dershane  öğrencilerini üniversite ortamına hazırlayacağız.Diğer dört projelerimizi uygulama çalışmalarına  başladık’’dedi.
   
Bizim dershane projesi kapsamın da  dershaneye kayıt yaptırmak isteyen yoksul aile çocukları  kayıt için ilçe kaymakamlığında bulunan  proje uygulama ofisine  başvuracakları belirtildi.  
Bu haber 2337 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem