SOĞUK VE AÇLIKTAN FENALIK GEÇİREN ÇOCUKLARA KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesi Hacıömer Mahallesinde yaşayan Siyahgöz ailesinin dramını komşularının Siverek Belediyesi beyaz masaya

SOĞUK VE AÇLIKTAN FENALIK GEÇİREN ÇOCUKLARA KAYMAKAM SAHİP ÇIKTI
02 Şubat 2009 - 17:50
yaptıkları bildirimle ortaya çıktı. 
      Belediye beyaz masa sorumlusu Mehmet Sezgin söz konusu ailenin durumunu incelemek amacıyla ailenin yaşadığı eve giderek yaşanan dramı yetkililere bildirdi. Babaları iki yıl önce hastalık sonucu ölen Siyahgöz kardeşlerin Anneleri Hanim Siyahgöz akli dengesinin yerinde olmadığının belirten beyaz masa yetkilisi Sezgin şöyle dedi’’Aile çatısı dökük kapı ve penceresi naylonla kapatılmış soğuk bir evde yaşıyorlar. Çocukların babaları olmadığı için komşularının verdiği destekle yaşamını sürdüren kardeşlerin yerinden kalkamadıkların görünce önce ilçe sağlık gurup başkanlığından ambulans istedik. Acil 112 ambulansıyla çocukları hastaneye götürdük çocuklar açlık ve soğuktan dolayı hareketsiz kalmışlar. Genel sağlık durumları iyi. Aileye belediyeden üç aylık gıda yardımı temin ettik. Ardından Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürü Hüseyin Sarısaç’ı eve çağırdık’’.
       İlçe kaymakamı Kemal Yıldız aileye yeni bir ev kiralanacağının belirterek şöyle dedi’’Çocukların genel sağlık durumları iyi, çocukların daha iyi bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla kendilerine bir ev tutulacak, bundan sonra çocukların tüm bakımları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfınca karşılanacak’’dedi.
       Çocuklar Osman(13)Ramazan(6)Bayram(5) Bahar (3) Siyahgöz isimli kardeşlerden hastane muayenesi yapılan Bahar ve Bayram’ın sağlık durumlarının iyi olduğu çocukların gıdasızlıktan ve soğuktan dolayı halsiz düştüklerin, genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Bu haber 2701 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması