Sokağa çıkma yasağı kapsamında kontroller artırıldı

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının uygulanması noktasında denetimlerine başladı.

Sokağa çıkma yasağı kapsamında kontroller artırıldı
11 Nisan 2020 - 13:13

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus (COVID-19) salgın hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla 30'u büyükşehir olmak üzere, 31 ilde ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı, Şanlıurfa'da da gece yarısı itibariyle başladı.


Kentin işlek noktaları olan Atatürk Bulvarı,  Rabia Meydanı, Büyükyol, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Haşimiye Meydanı ve Balıklıgöl civarında, denetimlerini artıran ekipler, yoldan geçen araçları ve vatandaşları durdurarak sokağa çıkma yasağını hatırlattı.


Ekipler tarafından sokağa çıkma yasağını ihlal eden bazı vatandaşlara ise para cezası kesildi.


Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020 Yılı 17 No'lu Kararı'nda, İçişleri Bakanlığının kararı doğrultusunda sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında tutulan yerler ile ilgili şu ifadeler kullanıldı.


-Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri, 
- Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil)  üretiminin yapıldığı işyerleri,
 - Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,
- Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)
- Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,
-  Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (TÜPRAŞ, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)


- PTT, Kargolar vb. dağıtım şirketleri,
- Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri (İLKHA)


Bu haber 1649 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması