SOYGUNCU KİMLİĞİNİ DÜŞÜRDÜ, ÇETEYİ ELE VERDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da soydukları bir işyerinde kimliğini düşüren ‘hırsızlık ve gasp’ suçlarından sabıkalı 20 yaşındaki Hasan Doğanlar, kendisiyle

SOYGUNCU KİMLİĞİNİ DÜŞÜRDÜ, ÇETEYİ ELE VERDİ
02 Aralık 2007 - 15:41
birlikte 5 kişilik hırsızlık çetesini yakalattı.

12 Eylül Caddesi'ndeki yedek oto parçası satan bir işyerinin dün soyulduğunun bildirilmesi üzerine polis olay yerine gitti. İş yerinde yapılan incelemede, yerde Hasan Doğanlar'a ait nüfus cüzdanı bulundu. İş yeri sahibinin nüfus cüzdanının sahibini tanımadığını söylemesi üzerine yapılan araştırmada, Doğanlar'ın hırsızlık ve gasp suçundan sabıkalı olduğu saptandı. Zanlının yakalanması için çalışma başlatan güvenlik güçleri, yaptıkları operasyonda Türk Meydanı'nda park halindeki 63 YK 230 plakalı otomobili soymaya kalkan 21 yaşındaki Ensar Yıldız'ı suçüstü yakaladı. Yıldız, otomobili İbrahim Halil Diyek ile birlikte soymak istediklerini ancak Diyek'in polisleri görünce kaçtığını söyledi. Yıldız ayrıca oto yedek parçası satan işyerini ortak çalıştıkları Hasan Doğanlar ile kardeşi Yunus Emre Diyek'in soyduğunu itiraf etti. Bunun üzerine Diyek kardeşlerin evlerinde ve depolarında yapılan aramada çok sayıda çalıntı malzemeyle kuru sıkıdan çevrilmiş 2 tabanca ele geçirildi.
Devam eden araştırmada, hırsızlık şebekesinin üyesi olduğu belirlenen Hasan Doğanlar, hırsızlıktan 65 sabıkası bulunan Yunus Emre Diyek, 72 sabıkası bulunan İbrahim Halil Diyek, İbrahim Halil Özçıkla ile Ensar Yıldız yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılardan Özçıkla’nın Diyek kardeşlerin dayısı olduğu belirlendi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan zanlılar, ‘işyerinden hırsızlık, otodan hırsızlık ve 6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından adliyeye sevk edilirken kendilerini görüntüleyen gazetecilere saldırdı. Gazetecilere tekme atıp küfür eden hırsızlık çetesi elemanlarını polisler güçlükle engelledi.


Bu haber 2441 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması