Soylu'nun istifasına muhalefet parti liderleri ne dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının ardından muhalefet parti liderlerinden Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, istifayı anlayış ve memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler

Soylu'nun istifasına muhalefet parti liderleri ne dedi
12 Nisan 2020 - 20:24

Soylu’nun istifasını katıldığı bir televizyon programında yorumlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı gibi kararı tek başına aldığına inanmadığını söyledi.


Kılıçdaroğlu, “Kararı tek başına Süleyman Soylu'nun alacağına inanmıyorum. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak pek çok çevreden öneri geldi ve hiçbiri uygulanmadı. Sonunda cumartesi ve pazara denk geldi. Geç saatlerde açıklandı. Dediğim gibi, bütün karar mekanizmalarını oluşmasında nihai söz sahibi olan Erdoğan'dır. Sayın Erdoğan'ı kurtarmak için Sayın Soylu'nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum.” dedi.


İP Genel Başkanı Meral Akşener ise, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı açıklamada, hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmenin olgunluk gerektirdiğini belirtti.


Akşener, “Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir. Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş damattan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum...” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)


Bu haber 2227 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü