SÜLEYMAN SOYLU AKP'YE YÜKLENDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFADP lideri Soylu’nun, Güneydoğu Anadolu çıkartması sürüyor. Sabah saatlerinde Şanlıurfa’da konuşan Soylu iktidarı muhalefeti şikayet etti.
Şanlıurfa’da Balıklı Göl’ü ziyaret ederek, esnafla sohbet eden Soylu, daha sonra Topçu Meydanı’na geçerek, açık

SÜLEYMAN SOYLU AKP'YE YÜKLENDİ
12 Mart 2009 - 22:24
hava mitingi düzenledi. Binlerce vatandaşın sevgi gösterileri ile karşılanan Soylu, seçim otobüsünün üstünden, halka seslenerek, iktidarı ve muhalefeti şikayet etti.

 

“MİLLETİ, KÜRT, TÜRK DİYE BÖLMEYE UTANMIYOR MUSUNUZ? “
            Başbakan Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la birlikte al gülüm ver gülüm siyaseti oynadıklarını söyleyen DP lideri, iktidar ve muhalefet arasında yaşanan tartışmalara şu sözlerle tepki gösterdi:
“Hiç yakışıyor mu? Biri diyor valimi yedirtmem, öbürü diyor ki, ben höşmerim yerim, birisi diyor ki, şekerine dikkat et. Bunlar hiç yakışıyor mu? Şanlıurfa’nın, Harran toprakları ağlıyor, hiç kimse ses çıkarıyor mu? Millet, borçlarından dolayı cezaevinde bulunuyor, hiç kimse ses çıkarıyor mu? Son 6 ayda Türkiye’nin en büyük fabrikaları, markaları kapandı. Türkiye’deki fabrika kapasitesi yüzde 63’e düştü. İşte şu Kürt, bu Türk’tür, yıllardır milletin değerleri üzerinden siyaset yapmaya utanmıyor musunuz?
23 Şubat tarihinden itibaren 27 vilayet, 245 yer dolaştığını belirten Soylu, miting fotoğraflarının hileli olduğu ortaya çıkan Başbakan Erdoğan’a, Şanlıurfa’dan sert eleştirilerde bulundu.
Soylu, “Türkiye’de, Sivas’ın ötesine geçilmez diyenlere, Şanlıurfa’dan selam olsun, Dün ülkemin insanları ile Van’da Eleşkirt’te, Siirt’te yağmur, kar altında ülkemin her noktasındaydım. Miting alanlarına otobüslerle adam taşıyorlar, fotoğraf hileleri ile milletin kendilerine itibar etmediği anlaşılmasın diye, milleti kandırmaya çalışıyorlar. Sonra da çıkıp ‘Davos fatihiyim’ diyor. Utanmasa, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün adını da değiştirip, Recep Tayip Erdoğan koyacak” diye konuştu.
“ KENDİNİ MENDERES’E BENZETİP, MİLLETİ KANDIRIYORSUN.
Süleyman Soylu, Aydın’da kendisini Adnan Menderes’e benzeten Başbakan Erdoğan’a, şu sözlerle tepki gösterdi: “Kendisini o güzel insan Adnan Menderes’le kıyaslıyor Başbakan 1950 yılında iktidara gelir gelmez, bir ay içinde Ezanı aslıyla bu semalarda buluşturdu. Eyüp Sultan, Fatih Sultan Mehmet, Hacı Bektaşi Veli’nin türbelerini açtı. İlk kez Mevlit Kandili, radyolardan okutuldu. Türbanlı öğrenciler okullara alınacak dediler, milletten yüzde 47 oy aldılar. Rahmetli Menderes’e kendini benzetiyorsun, 7 yıldır milleti kandırıyorsun, oyalıyorsun. Sen kim Menderes kim? Adnan Menderes’i idam sehpasına gönderen bir Türkiye olmaz, Cumhurbaşkanı’nı Yassı Adaya gönderen bir Türkiye olmaz. İngiltere’nin kursağından Kıbrıs’ı çekip çıkaran Fatin Rüştü Zorlu’yu idam sehpasına gönderen, Saidi Nursi’nin mezarına tahammül etmeyen bir Türkiye’yi kabul etmiyorum. Özgür, zengin, demokrat bir Türkiye istiyorum. DP, değerler üzerinden siyaset yapmayı reddeder. Diyorlar ki, Türkiye’yi modernleştireceğiz. Sen kim modernleştirmek kim?”
 “ ÇİFTÇİ, POŞETLE ALDIĞI MAZOTUN HESABINI, SANDIKTA SORACAK.”
AKP’nin, çiftçiyi diz çöker hale getirdiğini vurgulayan Süleyman Soylu, dünyanın en pahalı mazotunu kullanan çiftçinin, poşetle aldığı mazotun hesabını, sandıkta soracağını söyledi. DP lideri, hükümeti tek çivi çakmadığı halde, GAP’ı istismar etmekle de suçladı.
 "BUCAK SEVGİSİ"
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, seçim otobüsünde başkan adaylarını tanıttığı sırada halen Siverek Belediye Başkanı olan Ali Murat Bucak'ı örnek göstererek, "Gelsinler belediyeciliği Siverek'te öğrensinler"dedi. Mitinge katılan partililer sık sık Bucak'a sevgi gösterisinde bulunup slogan attı.
DP lideri Soylu’ya, Şanlıurfa gezisinde, Genel Başkan Yardımcıları  Nevzat Ceylan, Sabri Erdil, GİK üyeleri Emine Gürsoy Naskali ve Yahya Çevik ile MKK Üyesi Dilek Çelebi, Ahmet Ersin Bucak ile Siverek DP eski Belediye Başkanı Hasan Çelebi, eşlik ettiler.



Bu haber 3798 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı