Ş.URFA'DA 5 BİN KİŞİYE İŞ FIRSATI

Kümelenme metoduyla giyim ve konfeksiyon sektörüne yönelik dev bir üretim üssü Şanlıurfa`ya kuruluyor.

Ş.URFA'DA 5 BİN KİŞİYE İŞ FIRSATI
05 Nisan 2013 - 21:33

ŞANLIURFA - TİM Hazır giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu, Şanlıurfa`da kümelenme metoduyla sektöre yönelik bir üretim üssü kuruyor.



Projenin tanıtım toplantısı ve imza töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, TİM Hazır giyim ve Konfeksiyon Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası aynı zamanda OSB Başkanı Sabri Ertekin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla İstanbul`da gerçekleştirildi.



Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi`nde, Hazır giyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) adıyla kurulacak ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen hazır giyim havzası, diğer sektörlere de örnek olacak.



350 dekarlık alanda başlayacak proje, talebe göre 700 dekara kadar çıkartılabilecek ve yatırımcılar arazi için bir bedel ödemeyecek.



Bölgeye yatırım yağacak

Açılış konuşmalarıyla başlayan törende Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul`un tarihi bir mekânında çok anlamlı bir organizasyon vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, müteşebbislere yatırımlarından dolayı teşekkür etti. 



Bakan Çelik, son 10 yıldır Türkiye`nin aldığı mesafe nedeniyle Dünya`nın Türkiye`yi gıptayla izlediğini ifade ederek, "Bu bizim ekonomiye, aslında insana bakışımızın bir gereğiydi ve netice itibariyle bu başarılar ardı sıra gelmeye başladı" dedi.



Teşvik paketi sonrası bölgenin ve kentin öneminin artığına dikkat çeken Bakan Çelik, Türkiye`nin geleceği adına orta ve uzun vadeli projeler üretmek gerektiğini belirterek, "Şanlıurfa GAP`ın merkezi, tarım ambarı, Ortadoğu`ya açılan kapıdır. Bölgeye yağmur gibi yatırım yağacak" ifadelerini kullandı. 



Ortadoğu`ya açılan kapı

Şanlıurfa Valisi Güvenç, eskiden yapılan merkezi yatırımların yerine yeni dönemde hükümetin bölgesel kalkınmayı öne alan planlamalar yaptığını vurgulayarak, bununla bölgesel kalkınma farklılıklarının giderilip, insanların doğdukları yerde doymalarının sağlanmasının amaçlandığını belirtti.



Vali Güvenç konuşmasının devamında, "Bu bağlamda 10 yılda çok mesafe alındı. İlimizde en cazip, yatırıma en uygun iller arasında bulunuyor ve bu sağlandı. Gerek huzur bakımından, gerek sanayicinin olmazsa olmazı ulaşım, iletişim ve insan kaynakları bakımından Şanlıurfa en cazip illerden biri. Ayrıca coğrafi konum bakımından Ortadoğu`ya açılan kapı biziz. Bunu gören hazır giyim sanayicilerini kutluyorum. Ortadoğu`da tam olarak huzur sağlandığında bu şehir sadece Türkiye`nin değil tüm bölgenin cazibe merkezi olacak. Zengin tarımsal potansiyeliyle, zengin turizm potansiyeliyle buna en güçlü aday Şanlıurfa`dır" dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)


Bu haber 4858 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem