SURİYE SINIRINDA MAYINLAR TEMİZLENDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’nın Akçakale gümrük sahası ile Suriye gümrük sahası arasında kalan ve gümrük sahalarını birbirlerine bağlayan 7 dönümlük arazideki mayınlar, 2 ay süren çalışmanın ardından temizlendi. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, temizlenen mayınlı bölgenin kısa sürede

SURİYE SINIRINDA MAYINLAR TEMİZLENDİ
09 Ağustos 2007 - 18:02
asfaltlanarak hizmete açılacağını söyledi.
Türkiye’nin, Ortadoğu’ya açılan yeni kapısı olarak görülen ve Habur Sınır Kapısı’na alternatif olarak düşünülen Akçakale Sınır Kapısı’nın açılması için 2 ay önce mayın temizleme çalışmalarına başlandı. Şanlıurfa Valiliği, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Elazığ’dan gelen Mayın Temizleme Bölüğü, Akçakale Gümrük Kapısı ile Suriye sınırı arasında bulunan 7 dönümlük araziyi mayın taramasından geçirdi. Halk arasında ‘topuk kopartan’ olarak da bilinen 3 anti personel tipi mayın tespit edildikten sonra fünye ile imha edildi.
 Mayın temizleme çalışmasının sona erdiğini belirten Vali Yusuf Yavaşcan, temizlenen bölgenin asfaltlanması için hazırlıklara başlandığını belirterek, “Bu çalışmalar gümrük müsteşarlığına aittir. Protokol gereği, yolun asfaltlanması, duvarların çekilmesi Gümrük Müsteşarlığı’na aittir. Gümrük Müsteşarlığı’na, Valilik olarak bir teklif götürdüm. Yapılması gereken çalışmalar için keşif bedelinin ödenmesi takdirde Özel İdare ve Karayolu’nun destekleriyle Akçakale kapımızı açıp, aktif hale getirebiliriz. Bu çalışmalar hızlı bir şekilde gitmesi durumunda ay sonuna kadar çalışmalar tamamlanacaktır” dedi. Vali Yavaşcan, sınır kapısının hizmete girmesiyle birlikte Şanlıurfa ve Akçakale ekonomisinin önemli bir ivme kazanacağını da kaydetti.

Bu haber 3185 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı