SURİYE-TÜRKİYE UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA’da, Suriye’de ürettikleri esrar ile buradan getirttikleri uyuşturucu ve cinsel uyarıcı hapları Türkiye’de piyasaya süren

SURİYE-TÜRKİYE UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
12 Şubat 2009 - 23:59
çete çökertildi.

Daha önceki operasyonda yakalanan Halil Aslan’ın cezaevine girmesinin ardından çetenin başına geçtiği ileri sürülen 50 yaşındaki eşi Sara Aslan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yaz Şanlıurfa merkez ile Harran ve Akçakale ilçelerinde, bazı kişilerin organize şekilde uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, 53 yaşındaki Halil Aslan liderliğindeki bir şebekenin Suriye ve bazı köylerde esrar yetiştirip iç piyasaya sürdüğünü belirledi. 6 ay içerisinde değişik tarihlerde 11 operasyon düzenleyen polis, 165 kilo esrar ve uyuşturucu naklinde kullanılan 6 otomobili ele geçirirken, çete lideri Halil Aslan’ın da aralarında bulunduğu 15 kişinin tutuklanmasını sağladı.

Çeteyi izlemeyi sürdüren polis, Halil Aslan’ın tutuklanmasının ardından suç örgütünü eşi Sara Aslan’ın yönetmeye başladığını saptadı. Bunun üzerine polis, dün kentte 21 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 142 gram esrar, 1 tüfek, 11 mermi, 93 uyuşturucu hap, 1 terazi ile 60 cinsel uyarıcı hap ele geçiren polis, çete lideri olmakla suçlanan Sara Aslan, oğulları Salih ve Ahmet Aslan ile Mehmet Ali Aruz, Mehmet Demirkır, İbrahim Ethem Kurtboğan, Mustafa İzci, Mustafa Yıldız, Müslüm Şahin, Turhan Demircan, Ahmet Toprak, Ahmet Babalta, Ramazan Babalta, Salih Şimşek, Mehmet Kara ve Halaf Erdem’i gözaltına aldı.

Sorgularında zanlıların bazılarının suçlamaları reddettiği, bazılarının ise susma hakkını kullandığı öğrenildi. Suriye’de yetiştirilerek elde edilen uyuşturucuyu Türkiye’ye kaçak olarak sokup piyasaya sürdüğü anlaşılan ve kentte ‘Aslanlar çetesi’ olarak ün salan zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar görüntü alan gazetecilere, “Ergenekon örgütü müyüz?” diyerek tepki gösterdi. Yöresel kıyafetleri ile dikkat çeken Sara Aslan gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, bazı zanlılar ise çete lideri olmakla suçlanan Sara Aslan’ın görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi.
Bu haber 2723 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu