SURİYELİ AİLENİN DRAMI YÜREK DAĞLIYOR

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesine gelen Suriyeli ailelerin dramı yürek dağlıyor.

SURİYELİ AİLENİN DRAMI YÜREK DAĞLIYOR
04 Ocak 2013 - 14:35

ŞANLIURFA - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Viranşehir`e gelen Suriyeli 4 ailenin dramı yürek dağlıyor. Özal Mahallesinin yakınındaki boş arazide çadır kuran aileler, soğuk havada yaşam mücadelesi veriyor.


 


Ailelerin dramına kayıtsız kalmayan Viranşehir Cami Der, Suriyelilere yardım için harekete geçti. Hayırsever vatandaşlara da çağrı da bulunan dernek Suriyeli mültecilerin kış ortasında sahipsiz bırakılmamasını istedi.


 


"Çocuklar Elbisesiz ve Yalınayaktı" 

Sabah erken saatlerde Suriyelilerin çadırlarını gördüklerini ifade eden Cami Der Başkan Yardımcısı Abdullah Çelik, "Yaptığımız ziyarete yaşamsal hiçbir şeyin bulunmadığını gördük. Çocuklar elbisesiz, yalın ayak ve aç durumdaydı. Aileler Halep`ten önce Ceylanpınar`a ve en son ise dün gece ilçemize gelmişler. Yaptığımız durum tespitinden sonra ilk etapta ailelere yatak, yorgan, battaniye, giyim, ayakkabı ve gıda ve yaşamsal malzeme yardımında bulunduk. Çocukların ayaklarında ve yüzlerinde sağlıksız ortamlardan dolayı yaraların oluştuğunu gördük ve onlara ilaç tedarik etik. Ailelerin benzer ihtiyaçlarını karşılamaya davam edeceğiz." İfadelerini kullanıdı.


 



Viranşehir Belediyesine tepki gösteren Çelik, "Aylardır Suriyeli ailelerin dramı devam etmesine rağmen belediye tarafından hiçbir yardımın yapılmaması düşündürücüdür. Ve bir o kadar vahim bir durumdur. Belediyenin bu vurdumduymazlığı bizim misafirperverliğimize uymaz ve insani bir davranış da değildir." Şeklinde konuştu.


 


"Kaymakamlığın da hiçbir girişimine şahit olmadık." diyen Çelik, "Kaymakamlığı ve Belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz."dedi.


 


"Bu Aileler Kadar Perişan Aile Görmedik"

Cami-Der Yardım Komisyonu Başkanı İbrahim Halil Dolaş ise yaptığı açıklamada, "Hemen her gün benzer aileler ile tanışıyor ve yardımda bulunuyoruz. Şimdiye kadar yüzlerce Suriyeli ailenin ihtiyacını karşıladık fakat bu aileler kadar perişan aileler ile ilk kez karşılaşıyoruz. Mevsimin kış olması ciddi sıkıntılara neden olmaktadır. Biz ilk gelen ailelerin bir kısmına barınma noktasında yardımcı olduk. Bazı aileler ise kendi imkânları ve tanıdıkları vasıtası ile yer buldular. Fakat her gün yeni ailelerin gelmesi nedeni ile boş yer bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle aileleri bir inşaata naklettik. Bu ailelere yardımlarımız devam edecek." İfadelerini kullandı.


 


Hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Dolaş, "Özal Mahallesi eski kum ocağı mevkiinde ikamet eden bu ailelere yardım edelim. Bu aileler acil nakdi yardıma ihtiyaç duyuyor.


(Sabri Acet-İLKHA)


Bu haber 6202 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması