Suriyeli yetim ve öksüz kızın acı dramına yürek dayanmaz

Suriye'deki iç savaşta annesi ve babasını kaybettikten sonra dedesi ve ninesi ile birlikte Şanlıurfa'ya yerleşen küçük kız, kaldıkları evde tüpten sızan gazdan zehirlenerek dedesi ve ninesiyle birlikte hayatını kaybetti.

Suriyeli yetim ve öksüz kızın acı dramına yürek dayanmaz
21 Ocak 2021 - 15:50

Olay, dün gece Eyyübiye İlçesi Camikebir Mahallesi 1352. sokakta meydana geldi.


Edinilen bilgilere göre, Suriye'deki iç savaşta anne ve babasını kaybeden Dünya El Saavi (10), dedesi  Nuri Ahmet El Canot (60), ninesi Saye El Feyyet (50) ile birlikte Şanlıurfa'ya yerleşti. Evlerinde soba olmayan Suriyeli aile, soğuktan korunmak amacıyla piknik tüpü ile çalışan soba ile ısındı. Gece yatacakları zaman sobayı açık bırakan aile, tüpten sızan gazdan dolayı zehirlenerek hayatlarını kaybetti.


Suriye aileden haber alamayan yakınları durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, girdikleri evde dede, nine ve torunlarının cesetleri ile karşılaştı.


Hayatını kaybeden Suriye ailenin cenazeleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.


Olayla ilgili Mahalle muhtarı ve Suriyeli ailenin komşusu İLKHA'ya konuştu.


"Kız çocuğunun anne ve babası Suriye'deki savaşta ölmüş"


Olayla ilgili bilgi veren Camikebir Mahalle Muhtarı Abdurrahman Gül, "Olay sabah gerçekleşti. Hayatını kaybeden 10 yaşındaki kız çocuğunun arkadaşı, sabah arkadaşını telefonla arıyor ve ulaşamıyor. Ulaşamayınca vefat eden kızın akrabalarına haber veriyor.  Akrabaları kapıyı çalıyorlar. Vefat eden aileden haber alınamayınca kötü bir durumun olduğunu anlayan çocuklar, büyüklerine haber veriyor. Büyükler kapıyı kırıp içeriye girince acı manzara ile karşılaşıyor. 12 yaşında bir kız çocuğumuz, 60 yaşında kızın dedesi ve 50 yaşındaki kızın ninesi zehirlendi. Kız çocuğu yetim olduğu için dedesi ve ninesiyle birlikte yaşıyordu. Kız çocuğunun anne ve babası Suriye'deki savaşta ölmüş. Tüp ile yanan eski ocaklar var. Ailenin sobası olmadığından dolayı ısınmak için kendi aparatlarını yapmışlar. Gece tüpü açıp uyumuşlar. Gece tüp sönmüş ve çıkan gazdan zehirlenmişler. Kendi yaptıkları tüpü kullanıyorlarmış. Ne yazık ki böyle durumlar yaşamak istemezdik. Evde havalandırma da yok. Ev hava almayınca da bu acı verici olayı yaşadık." şeklinde konuştu.


Suriyeli ailenin komşusu Ahmet Kalender ise şu ifadeleri kullandı: "Tüp ile çalışan gazlı sobayı gece 24.00 civarlarında yandırıp uyumuşlar. Yatarken soba sönmüş ama tüp açık kalıyor. Sabah vakitlerinde komşuları kapıyı çalıyor. Kapıyı kimse açmayınca komşular, polise haber veriyorlar. Polis kapıyı kırıp yukarıya çıktı ve zehirlendiklerini gördü."


Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (İLKHA)


Bu haber 4839 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü