SURUÇ'TA SUSUZLUK EYLEMİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde, sivil toplum örgütleri tarafından 3 bin kişinin katılımıyla ‘Susuzluk Mitingi’ düzenlendi.Atatürk Meydanı’nda toplanan ve aralarında DTP Şanlıurfa Milletvekili

SURUÇ'TA SUSUZLUK EYLEMİ
20 Nisan 2008 - 14:41
İbrahim Binici’nin de bulunduğu, yaklaşık 3 bin kişi, ‘Susuzluktan göç ediyoruz’, ‘Susuzluk kaderimiz değil’, ‘Su hayattır hayatımızı karartmayın’ ve ‘Ölüler kentinin yaşayanı değil, yaşayan kentin ölüleri olmak istiyoruz’ yazılı pankart ve dövizler taşıdı.
Kalabalık, Şanlıurfa-Gaziantep otoyolunu trafiğe kapatmak için yürüyüşe geçti. Yaklaşık 500 metre sloganlar atarak yürüyen grup, daha sonra sivil toplum örgütü temsilcilerinin uyarısı ile yeniden alana döndü. Alanda, susuzluğu anlatmak için bazı vatandaşlar boş bidonlar taşıdı, bir ağaca da tarlaların susuzluktan kuruduğunu dile getirmek için serum bağlandı.
Yaklaşık 1 saat süren miting sırasında sivil toplum örgütü üyeleri birer konuşma yaptı. Burada daha sonra sivil toplum örgütü üyelerince hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilmesi planlanan ‘Başbakan’a açık mektup’ başlıklı mektup okundu. DTP Milletvekili İbrahim Binici, ilçede yıllardır yaşanan su probleminin çözümlenememesinin siyasi sebeplerden kaynaklandığını ileri sürdü. İlçe halkının çalışkan ve üretici olduğunu, yıllardır ihmal nedeniyle sahibi oldukları tarlaların kuruduğunu belirten Binici, 40 kilometre ileride bulunan Fırat Nehri’nden ilçeye su getirilmemesine anlam veremediğini kaydetti.
Suya 5 Kurban
Geçen perşembe günü de Şanlıurfa’ya 40 kilometre uzaklıktaki Bahçeli ile Dülger köylerini birbirinden ayıran yol üzerinde meydana gelen olayda, tarla sulama suyu yüzünden çıkan çatışmada Nezir (30), İbrahim Ali (55), Ahmet (45), Mahmut (35) ve Abdurrahman Karakeçili (40) kardeşler öldürülmüştü.

Bu haber 3266 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü