Suruç’ta usulsüzce oy kullanan 4 kişi suçüstü yakalandı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Suruç’ta oy kullanımı sırasında yaşanan usulsüzlüklerle ilgili bir açıklamada bulunarak, usulsüz oy kullanmaya çalışan 4 kişinin oy pusulası ile birlikte suçüstü yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

Suruç’ta usulsüzce oy kullanan 4 kişi suçüstü yakalandı
24 Haziran 2018 - 15:30

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Suruç’ta oy kullanımı sırasında yaşanan kavgalarla ve usulsüzlüklerle ilgili bir açıklamada bulunarak, meydana gelen olaylarla ilgili soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Doğan, “Olayla ilgili vatandaşların ve bütün siyasal partilerinin müracaatlarını ve şikâyetlerini il ve ilçe seçim kurullarını ve il ilçe Cumhuriyet başsavcılığımıza iletmişlerdir. Suruç ilçe seçim kurul başkanlığı tarafından bazı iddiaların araştırılması için Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunmuştur. Suç duyurusunda bulunan hususlarla ilgili olaylarını kullanıma ve bir okulun çevresinde yaşanan yaralanma olayı ile ilgili olarak Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal gerekli soruşturma işlemlerine başlatılmıştır. Usulsüz oy kullanma ve yaralama olayına karışanların yakalanması için gerekli talimatlar en hızlı seçildi verilmişti.” dedi.

“Usulsüz oy kullanan 4 kişi suçüstü yakalandı”

Usulsüz oy kullanmaya çalışan 4 kişinin oy pusulası ile birlikte suçüstü yakalanarak gözaltına alındığını ifade eden Doğan, “Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı üzerine usulsüz oy kullanmaya çalıştığı tespit edilen 4 kişi oy pusulası ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gerek il ve ilçe seçim kurullarının gerekse Suruç Cumhuriyet Başsavcılığımızın tüm iddiaları titizlikle değerlendirmişlerdir. Bundun sonraki iddiaları değerlendirmeye devam edeceklerdir. Seçim ile ilgili suç içeren tüm davranışlar etkin bir şekilde soruşturulmuştur ve soruşturulmaya devam edilecektir.” ifadelerini kullandı.

(Hüseyin Sayhar-İLKHA)


Bu haber 5423 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü