Takoran Kültür ve Doğa Festivali coşkuyla başladı

Siverek Belediyesi'nce düzenlenen ve üç gün sürecek geleneksel Takoran Kültür ve Doğa Festivali coşkulu başladı.

Takoran Kültür ve Doğa Festivali coşkuyla başladı
28 Eylül 2018 - 15:54




Siverek Belediyesi'nce düzenlenen ve üç gün sürecek geleneksel Takoran Kültür ve Doğa Festivali coşkulu başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, daire amirleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile Kanlıkuyu Parkı'nda başlayan yaklaşık 2 kilometrelik kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende açılış konuşmasını yapan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz şu ifadeleri kullandı, "Konuşmamın hemen başında Takoran Kültür ve Doğa Festivali'nde bizleri yalnız bırakmadığınız için katılım ve katkılarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Siverek'imiz tarihi ile kültürü ile gelenek ve görenekleri ile adetleri ile ve şahsına münhasır sosyal yapısı ile ülkemizin nadide şehirlerinden biridir. İstedik ki bu şehir bundan sonra kültürüyle, bağrından çıkan sanatkarlarıyla, sanatçılarıyla, fikir ve bilim insanlarıyla, doğal güzellikleri ile ülkemizin ve dünyanın gündemine gelsin." diye konuştu.

Bu yıl 1'incisi düzenlenen festivali geleneksel hale getireceklerini belirten Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Bu düşünceden hareketle ilkini tertip ettiğimiz Takoran Kültür ve Doğa Festivali'ne bir kez daha hoş geldiniz. Şehrimizin ekonomisi iki ana sektöre dayanıyor, bunlardan birisi tarım, diğeri ise hayvancılıktır. Aslında üzüldüğüm hususlardan birini sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz üzerinde bulunduğumuz toprakların zenginliklerini ve hiç şüphesiz sahip olduğumuz değerlerin farkında değiliz. Kadim şehir Şanlıurfa ve özelde de Siverek, sahip olduğu doğal güzellikleriyle, kültürüyle, bünyesinde barındırdığı tarihi yapıtlarıyla Göbeklitepe'siyle Halfeti'siyle Harran'ıyla ve hiç şüphesiz Takoran'ıyla turizm açısından belki Türkiye'de ilk 3 sıraya girebilecek bir şehir ama maalesef bugüne kadar istediğimiz gibi tanıtamadık."

Siverek ve Takoran'ın tanıtımı için festival düzenlediklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Bu düşünceden hareketle istedik ki önce şehrimizi tanıtalım, ondan sonra da şehrimizin ekonomisini çeşitlendirelim. Bunun da yolunun bundan geçtiğini arkadaşlarımızla paydaşlarımızla istişarelerimizi yapmak suretiyle festival yapmaya karar verdik. Festivalimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir kez daha dışarıdan gelen misafirlerimiz başta olmak üzere katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 3 gün sürecek festivalimizi mütevazi bir bütçeyle yapmaya gayret ediyoruz. Sizlerden istirhamım şudur ki noksanlıklarımız olabilir, lütfen bunları hoşgörü ile karşılayınız. Bir kez daha her birinize ayrı ayrı saygıyla selamlıyorum, Cumanız mübarek olsun." dedi.

Katılımcıları selamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı konuşmada şunları kaybetti: "Festivaller önemlidir ve Siverek kadim bir şehirdir, geçmişinde Sayın Resul Yılmaz başkanımızın değindiği gibi bağrında bir çok sanatçıyı yetiştiren, kültür ve fikir adamını yetiştiren bu şehirde insanlar kol kola girmişlerdir. Bu güzel program vesilesiyle katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tekrar Sayın Resul Yılmaz'ın şahsında emeği geçen belediyemizin tüm çalışanlarını kutluyorum, hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlara yöresel Şire üzümüyle yapılan bulamaç ikram edildi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi folklor ekiplerinin halk oyunları gösterisinin ardından ihtiyaç sahipleri için düzenlenen kermesin açılış yapıldı.

3 gün sürecek festivalde yöresel yemek yarışmaları, sportif olta balıkçılığı yarışması, doğa gezisi, Takoran Vadisi tekne turları, akademisyenlerin katılacağı 'geçmişten geleceğe Siverek' konulu panel, Takoran yarı maraton koşusu ve ikramların yanı sıra konserler yer alıyor.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2286 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...