TARİHİ ABDAL AĞA HAMAMINA DİKENLİ TELLİ ÖNLEM

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçende bulunan, İlçenin ender tarihi eserleri arasında yer alan, ilçenin Kaleboğazı Caddesinde

TARİHİ ABDAL AĞA HAMAMINA DİKENLİ TELLİ ÖNLEM
07 Mayıs 2010 - 15:51
bulunan tarihi Abdalağa Hamamı yıllardır restore edilmeyi bekliyor.
  
1974 yılında Anıtlar Yüksek Kurulunca koruma altına alınan tarihi hamamda bu güne kadar her hangi bir çalışma yapılmadığı için hamam çevre sakinleri için tehlike oluşturmaya başladı.
    
Çöplük haline gelen tarihi hamamın kubbesinin bir kısmının çökmesi özelikle çocuklar açısından tehlike oluşturduğu için Siverek Belediyesi tarafından yıkılan arka yüzü dikenli tellerle çevrildi.
      
Tarihi hamamın ya koruma kararının kaldırılması yada restore edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına resmi olarak başvurduklarını belirten Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Dernek başkanı Koçali Aymaz  konuyla ilgili Gazetecilere yaptığı açıklamada "Tarihi hamamın restore edilmesi için defalarca ilgili mercilere yazı yazdık. Ancak bu güne kadar  bir sonuç alamadık. Tarihi hamamın restorasyonu yapılmıyorsa koruma kararından vazgeçilsin. Bu alanda da  bir çalışma yapılmadı. Şu anda  çöplük yuvası haline gelen, çevrede yaşayanlar için tehlike arz eden bu eserin bir çaresine bakılmasını istiyoruz’’ dedi.
Bu haber 1955 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü