TBMM'de Bucak tartışması

TBMM’de çeşitli Kanun tekliflerinin görüşüldüğü 2’inci yasama yılının 19’uncu birleşiminde MHP Siverek Belediye Başkan Adayı fatih Bucak’ın özel bir TV kanalına yaptığı sert açıklamalar damgasını vurdu.

TBMM'de Bucak tartışması
23 Kasım 2018 - 07:41

 


TBMM’de çeşitli Kanun tekliflerinin görüşüldüğü 2’inci yasama yılının 19’uncu birleşiminde MHP Siverek Belediye Başkan Adayı fatih Bucak’ın özel bir TV kanalına yaptığı sert açıklamalar damgasını vurdu.


HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, konuşmasında MHP Siverek Belediye Başkan Adayı fatih Bucak’ın özel bir TV kanalına yaptığı sert açıklamalara vurgu yaparak, “AKP Şanlıurfa milletvekili aday adayıydı, şimdi MHP Siverek Belediye başkan adayıymış bir kasaba politikacısı. Herkesi tehdit ediyor ve diyor ki rakiplerine: "Elleriyle mezar kazmaya başlasınlar, hiçbir rakip partinin arabası bu ilçede, buralarda dolaşamaz." Tabii, siz Suruç'taki katliamın, orada katledilen insanların hesabını sormazsanız, hastaneye girilip insanların hasta yataklarında kurşunlandığı bir katliamın hesabını sormazsanız bu tür kasaba politikacıları da çıkar, kendileri dışındaki tüm siyasi partileri böyle kolaylıkla tehdit eder ve sizin savcılarınız da bunu böyle seyrederler” dedi.


HDP milletvekilinin belediye başkan adayları ile ilgili sözlerime MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz’dan cevap geldi. Söz hakkı alan Özyavuz, “Sayın Başkan, çok değerli milletvekilleri; az önce, hatip konuşmasında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesiyle ilgili, orada Milliyetçi Hareket Partisinden aday olan, yıllarca bölücü terör örgütüyle mücadele etmiş bir ailenin ferdi olan Sayın Fatih Bucak'la ilgili bir sataşmada bulundu. Dolayısıyla, bizim partimizi de hedef aldı; onun için cevap vermek üzere huzurunuzdayım”


Siverek yiğit insanların diyarıdır


 


“Bölgede on beş sene belediye başkanlığı yapan bir siyasetçiyim. Bucak ailesinin ne mücadelelerle Siverek'te siyaset yaptığını çok iyi biliyorum. Dolayısıyla, bölgede siyaset yapan birisi olarak PKK terör örgütü tarafından defalarca tehdit edilmiş bir siyasetçiyim. 2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğimde tehditler alarak Şanlıurfa Yenişehir'de arabam bombalandı. Yine, orada Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yapanların sürekli tehdit edildiğini biliyorum. Fakat burada önemli olan, Şanlıurfa'nın ilk bayan milletvekilini de çıkaran ve geçmişte il olan Siverek'in ve Siverek halkının da küçümsenerek bir kasaba olarak bahsedilmesi. Dolayısıyla hatibi kınıyorum. Siverek geçmişten bugüne Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gerçekten yanında yer alan yiğit insanların diyarıdır. Siverek Karacadağ bölgesi yaşayanları Türkmen'dir. Şanlıurfa kenti bir Türkmen kentidir.”


“Dolayısıyla hatibin buradan yaptığı bu yanlış ve aşağılayıcı konuşmasını reddediyorum, kendisini de buradan kınıyorum. Çünkü Fatih Bucak kendisine yapılan tehditlere karşı orada "Ben buraya siyaset yapmaya değil, ölmeye geliyorum." terimini kullandı. Doğru yerde ve isabetli olarak kullanmıştır.”


 www.siverekgenclik.com

Bu haber 2750 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı