TEDAŞ'ta rüşvet operasyonu!.. 1'i memur 7'si kamu işçisi 46 kişi gözaltında

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA      ŞANLIURFA'da TEDAŞ müdürlüklerine yönelik düzenlenen operasyonda 1'i memur, 7'si kamu işçisi 46 kişi gözaltına alındı. Sayaçlar üzerinde oynama yaparak abonelerin

TEDAŞ'ta rüşvet operasyonu!.. 1'i memur 7'si kamu işçisi 46 kişi gözaltında
26 Eylül 2007 - 14:19
ödemesi gereken borç miktarını rüşvet karşılığında düşürdükleri öne sürülen TEDAŞ görevlilerinin devleti yıllık 4- 6 milyon YTL zarara uğrattıkları ileri sürüldü.
      İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bazı TEDAŞ görevlilerinin, kent merkezinde kaçak elektrik kullandıkları öne sürülen kişilere göz yumduğu, ilçe ve köylerde tarlalarını sulayan çiftçilerin faturalarını sayaçlarını ters çevirerek düşürdüğü ihbarı üzerine harekete geçti. 1.5 ay süren ve ‘Akım’ adı verilen operasyon kapsamında dün geceden itibaren jandarma Şanlıurfa kent merkezi ile Siverek, Suruç, Bozova, Akçakale, Hilvan ile Viranşehir İlçesi'nde çok sayıda ev ve işyerine baskın düzenledi. Bu sabah mesainin başlamasıyla birlikte TEDAŞ Şanlıurfa Müessese Müdürlüğü ile Bilgi İşlem, Tahakkuk, Tahsilat ve Kaçak Takip Müdürlüğü'ne baskın yapıldı. Ekipler, organize suça karıştıkları ileri sürülen kişileri gözaltına alıp, bazı bilgisayar ve evraklara da el koydu. Operasyonda 1'i memur 7'si işçi toplam 46 kişi gözaltına alındı. Jandarmanın baskını sırasında TEDAŞ güvenlik görevlileri görüntü almaya çalışan gazetecilere engel olmaya çalıştı.
     
     ŞEBEKE LİDERİ TEDAŞ İŞÇİSİ
      ‘Evrak üzerinde sahtecilik, rüşvet almak, görevi kötüye kullanmak, ve organize suç örgütü kurarak devleti zarara uğratmak’ suçlarından gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere Jandarma Komutanlığı’na götürülürken, şebekenin liderliği ise TEDAŞ’ta işçi olarak çalışan Hasan Hüseyin Polat'ın yürüttüğü iddia edildi. Memur ve işçilerin dışında gözaltına alınanların ise müteahhit firma çalışanları ve görevlilere rüşvet veren kişiler olduğu belirlendi.
      Şebekenin, kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla sayaçları sökülen kişilerin evraklarını sahtecilik yaparak değiştirdikleri, az veya hiç ceza almamalarını sağladıkları, yine özellikle ilçe ve köylerde geniş araziye sahip kişilerin tarlalarını sulamada kullandıkları enerji bedelini sayaçları ters çevirip okuyarak düşük gösterdikleri, bu işlemleri de yüklü miktardaki rüşvet karşılığında yaptıkları açıklandı. Şebeke üyelerinin devleti yılda 4-6 milyon YTL arasında zarara uğratıldığını ileri sürüldü.

Bu haber 2797 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü