TEFECİLERE ŞOK OPERASYON: 28 KİŞİ GÖZALTINDA

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da kuyumcu ve döviz bürolarına yönelik tefeci operasyonunda 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların

TEFECİLERE ŞOK OPERASYON: 28 KİŞİ GÖZALTINDA
24 Ocak 2009 - 10:29
3'ü serbest bırakılırken 25'i adliyeye sevk edildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Türkiye'de tefecilere yönelik şimdiye kadar en geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. 7 ay önce vatandaşların polise kuyumcu ve döviz bürolarının başkalarının adına düzenlenmiş ve pos cihazlarının işyerine ait olmadığı halde nakit karşılığında faizle işlem yapıldığı ihbarını alması üzerine harekete geçti. 7 aylık süren titiz bir çalışma sonucunda polis, kent merkezinde faaliyet gösteren aralarında kuyumcu ve döviz bürolarının da bulunduğu 26 işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi.
'Yüzde 15 Batak' adı verilen operasyonun düğmesine basan polis geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Bulvarı ve Kadri Eroğan Caddesi üzerinde bulunan işyerlerine baskın yaptı. Operasyon kapsamında 2'si bayan toplam 28 kişi gözaltına alındı.
Yapılan aramada bin 316 kredi kartı, 45 adet başkasının adına düzenlenmiş senet, 46 adet tapu, 57 adet çek, 3 adet ruhsatsız silah ve 34 adet mermi, 4 adet şarjör, 3 adet sahte para, 34 adet bilgisayar kasası, 9 adet dizüstü bilgisayar, 7 adet flash bellek, 8 adet nüfus cüzdanı, 2 adet sürücü belgesi, 2 adet güvenlik kamerası kayıt cihazı, 3 adet kasa defteri, 16 adet borçlu listelerinin bulunduğu ajanda, 6 adet değişik bankalara ait pos cihazı, 178 adet fatura koçanı ve muhtelif evraklar ele geçirildi.
Olay ile ilgili iş yeri sahibi 28 kişiden ifadeleri alınan 3'ü salıverilirken, 2'si bayan 25 kişi haklarında tanzim edilen evraklar ile adliyeye sevk edildi.
Alınan bilgiye göre Türkiye'de ilk defa geniş çaplı yapılan operasyon kapsamında birçok iş yerinin 6 ay süreyle takibe alındığı bildirildi.
Operasyonun yapıldığı işyerlerinin günde 1 trilyon liraya varan ciro elde ettiklerinin tahmin edildiği, kesin rakamın ise maliye görevlilerinin aylarca yapacağı hesaplamalar sonucunda ancak belirlenebileceği kaydedildi


Bu haber 3080 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor