TİGEM'de geçici işçi statüsünde olanlara kadro verilmeli

​HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Sağlam, TİGEM'de yıllardan beri geçici işçi statüsünde istihdam edilen Ceylanpınarlıların daimi işçi kadrosuna alınması gerektiğini söyledi.

TİGEM'de geçici işçi statüsünde olanlara kadro verilmeli
06 Kasım 2020 - 15:18

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesine işçi alımı ile ilgili açıklamada bulunan HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Sağlam, geçici ve daimi işçi alımını güzel bir gelişme olarak gördüklerini belirtti.


Sağlam, TİGEM'de 10-12 yıl boyunca geçici olarak çalışan Ceylanpınarlıların kadroya alınması gerektiğini vurguladı.


Sağlam, "Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğüne sürekli ve geçici işçi alımını güzel bir gelişme olarak görüyoruz. 2018 yılında taşeron işçilerin kadroya alınması haberlerine geçici olarak çalışan birçok işçi kardeşimiz umut bağladı ancak kadroya alınmadılar. Bu emekçi kardeşlerimiz TİGEM Ceylanpınar İşletmesinde 10-12 yıldır çalışmakta ve hepsi de kendi işlerinde uzman olduğu bilinmektedir. Bu geçici statüde çalışan kardeşlerimize kadro verilmemesini hayretle karşılıyoruz." dedi.


Hükümetin, 2018 yılında belediyelerde, hastanelerde ve çadır kentte geçici statüde çalışan taşeron işçilere kadro verdiğini hatırlatan Sağlam, TİGEM'de 10 yıldan fazla taşeron işçi olarak çalışanlara kadro verilmemesinin işçileri derinden üzdüğünü ifade etti. 


Sağlam, "HÜDA PAR olarak, TİGEM'e alınacak personel alımında başta hâlihazırda çalışan kardeşlerimizin tamamı olmak üzere kadro almaları gerekmektedir. Özelikle ilçe dışından işletmeye işçi alınmaması gerektiğini vurguluyoruz. Bölgemizde art niyetli insanların olduğunu ve vatandaşlarımızı mağdur etmeye çalıştıklarını üzülerek duyuyoruz. Yetkilileri bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerine ve çalışan personelin mağdur edilmeyeceklerine inanıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haber 5374 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu