''TİLLE'NİN GELİNİ'' VE İSTANBUL KİTAP FUARI

Yazar Rıfat MERTOĞLU’nun yeni romanı “Tille’nin Gelini”  İstanbul Tüyap Kitap Fuarında okuyucuyla buluşacak.      Ağıtsız Kadınlar isimli romanıyla okuyucuların ve edebiyat çevrelerinin dikkatini çeken Mertoğlu

''TİLLE'NİN GELİNİ'' VE İSTANBUL KİTAP FUARI
22 Ekim 2009 - 21:58
yeni romanında da yine kadının ve geleneklerin eşitsiz mücadelesine ışık tutuyor. Roman Hatay’daki ailesinden koparılıp Fırat’ın kenarındaki bir köye götürülen 13 yaşındaki Sera’nın trajik öyküsünü anlatıyor. Metin bir romanı da aşarak destansı bir atmosfere bürünüyor. Kaçakçıların, eşkıyaların, dervişlerin zorlu yaşamı Sera’nın gözlerinden yansıyor. Romanın tanıtımı ile ilgili olarak Tüyap İstanbul Kitap Fuarında yazar Osman Şahin ve şair Hayri K. Yetik’in de katılacağı bir etkinlik yapılacak. Osman Şahin, romanın geçtiği Fırat köylerinde 1958 yılında öğretmenlik yapmış bir yazar. O coğrafyayı çok iyi tanıyor. O günlere ilişkin anılarını paylaşacak. Şair Hayri K. Yetik ise, ‘roman ve gerçeklik’ üzerine görüşlerini dile getirecek. Rıfat Mertoğlu da romanın izinden giderek bölgede çektiği fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisi sunacak. Böylece Fırat’ın ve Fıratlıların (Berferatilerin) egzotik dünyasına ayna tutmaya çalışacak.      Bu arada, TÜYAP tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü’nde, 31 Ekim - 8 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 28. İstanbul Kitap Fuarı’nın ana teması ve Onur Yazarı ve programı da belli oldu.
İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu’nun oy birliği ile aldığı karar sonucunda  değerli şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan, 28. İstanbul Kitap Fuarı’nın “Onur Yazarı” olarak belirlenmiştir. Fuar süresince Cevat Çapan’ın şiirleri, çevirileri ve yaşamı üzerine söyleşi ve panellerin yer aldığı etkinlikler düzenlenecektir.
Bu sene, Kitap Fuarı’nın ana teması, İstanbul Kitap Fuarı Danışma Kurulu tarafından “Kültürlerarası Diyalogda Çeviri” olarak kararlaştırılmıştır. Bu tema çerçevesinde düzenlenecek etkinliklere yurt dışından değerli yazar, çevirmen ve konuklar davet edilecektir.
ETKİNLİKLER
3 KASIM SALI 2009 / MARMARA SALONU 
Saat:17.15-18.15 
Söyleşi: “Tille'nin Gelini” 
Konuşmacılar: Rifat Mertoğlu, Osman Şahin, Hayri K. Yetik 
Düzenleyen: İlya Yayınevi
İMZA GÜNLARİ:
1-2-3 Kasım 2009 günleri İlya Yayınları Standında İmza günü ve söyleşi yapılacaktır. 


Bu haber 2970 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor