Töre'ye Mikro Krediyle Direndi

ALİ LEYLAK Maddi durumları iyi olmadığı için okuyamayan A.Ç. 13 yaşındayken dini nikâhla kamyon şoförlüğü yapan M.Ç ile evlendirildi. A.Ç. eşini 11 yıl önce Hilvan yakınlarında

Töre'ye Mikro Krediyle Direndi
18 Eylül 2007 - 21:53
trafik kazasında kaybetti.

  Üç çocuğuyla ortada kalan Ç. için her iki aile meclisi toplandı ve genç kadının ölen eşinin yerine erkek kardeşiyle evlendirilmesine karar verdi. Eşinin ölümünün üstünden daha 20 gün geçmeden, üç eşli kayınbiraderi H.Ç. ile evlenmeye zorlanan Ç. bu durumu kabullenmedi. Bunun üzerine aile meclisi, Ç'den biri 1, diğeri 3 yaşında olan iki evladını aldı, 4 aylık kızınıysa kendine bıraktı. Resmi nikâh olmadığı için çocukları üzerinde hak iddia edemeyen Ç. şu anda 14 yaşında olan Ş. ile 12 yaşında olan T'i o günden sonra bir daha göremedi.

  A.Ç., bulduğu işlerde çalışarak şu anda 11 yaşında gelen K'le birlikte yaşam mücadelesini sürdürdü. Bir gün tarlada çapa yaparken bir arkadaşının tavsiyesiyle mikro krediye başvuran A.Ç'nin hayatı değişti. Şanlıurfa Belediyesi'nden 1000 YTL'lik mikro kredi alıp, çiçek satmaya başlayan A.Ç. daha sonra açtığı işyerinde çiçekçiliğin yanı sıra, giyim ve süs eşyaları satmaya başladı.

  1000 YTL'lik mikro kredi ile bir yılda 10 bin YTL kazanan Ç. 'Uygulama hayatımı değiştirdi. Benim bakamayacağımı düşünerek elimden alınan çocuklarımı geri alacağım' dedi. Hedefinin giyim atölyesi açmak olduğunu anlatan Ç. burada özellikle yetim çocuklara istihdam alanı yaratacağını söyledi.

  Yakup Kalfa İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi olan K. ise bir an önce kendilerinden ayrı olan kardeşlerine kavuşmak istediğini dile getirdi.

Bu haber 2711 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem