TRAFOSU YANAN MAHALLE ON GÜNDÜR KARANLIKTA

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek ilçesinde on gün önce trafosu yanan 8 bin nüfuslu bir mahallenin bir bölümü on gündür karanlıkta.Siverek ilçesinin kalabalık mahallerinden biri

TRAFOSU YANAN MAHALLE ON GÜNDÜR KARANLIKTA
19 Aralık 2008 - 18:25
Şirinkuyu mahallesinde bulunan iki trafodan birinin yanması sonucu mahallenin bir bölümüne enerji verilemediğini belirten Mahalle muhtarı Salih Ağaçlı yaptığı açıklamada şöyle dedi’’Yaklaşık on gün önce mahallemizde ki trafo aşırı ısınma sonucunda yandı. DEDAŞ ve Elektrik arıza ekipleri yeni bir trafonun gelmesini beklediklerini belirtiyorlar. Mahallenin yarısından çoğu karanlıkta çocuklar mum ışığında ders çalışıyorlar mahallede ki iş yerleri mum ışığıyla aydınlanıyor. Mahallemizde ki enerji sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz’’dedi.
 
Siverek DEDAŞ yetkilileri "trafo yanmalarının nedenini kaçak kulanım ve aşırı yüklenmekten kaynaklandığını söz konusu trafonun daha önce iki kez yandığın her seferinde değiştirildiğini vatandaşların karanlıkta kalmamaları için kaçak kullanımdan vaz geçmeleri geriyor’’ dediler.


Bu haber 2485 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...