TÜRBAN ÜSTÜ KEPLİ MEZUNİYET

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da, Harran Üniversitesi'nin Çeşitli Bölümlerinde Öğrenim Gören 2 Bin 987 Öğrenci Kep Fırlatıp, Mezun Olmanın Sevincini Yaşadı. Mezuniyet Törenine

TÜRBAN ÜSTÜ KEPLİ MEZUNİYET
12 Haziran 2010 - 22:01
Bazı Öğrencilerin Türbanlarının Üzerine Kep Takarak Katıldıkları Görüldü. Törende Görme Engelli 21 Yaşındaki Güzel Doğan İse Mezun Olmanın Mutluluğunu Ailesiyle Birlikte Yaşadı.

ŞANLIURFA'da, Harran Üniversitesi'nin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 2 bin 987 öğrenci kep fırlatıp, mezun olmanın sevincini yaşadı. Mezuniyet törenine bazı öğrencilerin türbanlarının üzerine kep takarak katıldıkları görüldü. Törende görme engelli 21 yaşındaki Güzel Doğan ise mezun olmanın mutluluğunu ailesiyle birlikte yaşadı.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi'nde bu yıl düzenlenen mezuniyet törenine Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Aslan, İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, 2 bin 987 öğrencinin değişik alanlardan mezun olduğunu belirterek, "Her yıl bu sayının artacağına inanıyorum. Ülkemize hizmet etmek için mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılı olmaları için çok çalışmaları gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından, bölümlerinden birincilikle mezun olan öğrencilere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi.

GÖNÜL GÖZÜYLE MEZUN OLDU

Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü'nden mezun olan 21 yaşındaki Güzel Doğan, geceye damgasını vurdu. 7 çocuk babası 51 yaşındaki Mehmet Doğan ile mezuniyet törenine katılan görme engelli Güzel Doğan, gözlerinin görmediği ancak gönül gözüyle okuldan mezun olduğunu söyledi. 3 yıl önce aile bireyleri arasında çıkan bir tartışma sonucu bulanıma girerek başına dayadığı silahla yaralanan ve ardından iki gözünü kaybeden Doğan, mezun olmanın sevincini yaşarken okulundan ve arkadaşlarından ayrılmanın kendisini hüzünlendirdiğini ifade etti. Okul dönemi boyunca arkadaşlarından büyük destek aldığını belirten Doğan, "Şu an 2 mutluluğu bir arada yaşıyorum. Hem mezun oldum hem de yeni bir iş hayatına atılmak için sabırsızlanıyorum. Okul dönemi boyunca çok zorlandım. Arkadaşlarım sürekli bana destek oldu. Burada en büyük sıkıntı engelli öğrenciler için koordinasyon merkezinin olmayışından şikayetçiyim. Sürekli derslerimi ses kayıtları yaparak bilgisayar ortamında onları hazırlamak zorunda kaldı. Benden sonraki arkadaşlarım bu tür sıkıntıları yaşamaması için üniversite bünyesinde acilen engelli koordinasyonun kurulması gerekiyor" diye konuştu.

KEPLER HAVAYA, ÖĞRENCİLER HALAYA

Mezuniyet törenine bazı kız öğrencilerin türbanlarının üzerine kep takarak katılması da dikkat çekti. Türbanlarının üzerine kep giyen öğrencilerin bir bölümü protokol önünde yapılan geçit töreninde başlarındaki kepleri düşürmemek için sık sık elleriyle tuttuğu görüldü. Törende öğrenciler, beşten geriye doğru sayarak, çığlıklar eşliğinde keplerini havaya fırlatıp, son kez birlikte halay çekip çekti. Coşku içersinde yapılan tören, havai fişek eşliğinde Urfa sıra gecesi ekibi konseriyle sona erdi.

GÖRÜNTÜ LİSTESİ

------------------------------------

- Tören alanı

- Öğrencilerin boş alanda toplanması

- Görme engelli öğrenci ile röp.

- Öğrencilerin tören alanına gelmesi

- Görme engelli öğrencinin tören alanında geçişi sırasında vatandaşların alkışlaması

- Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu'nun konuşması

- Rektörün yazılı metni görmesi için projektör tutulması

- Öğrencilere diplomalarının verilmesi

- Türban üstü kep takan öğrenciler

- Öğrencilerin kep fırlatması

- Görme engelli öğrencinin babası ile röportaj

- Havai fişek gösterisi

- Öğrencilerin halay çekmesi

- Genel ve detay görüntüler

Bu haber 2405 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü