TÜRK EĞİTİM SEN'DEN BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Türk Eğitim-Sen Türkiye genelinde 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi

TÜRK EĞİTİM SEN'DEN BİR GÜNLÜK İŞ BIRAKMA EYLEMİ
25 Eylül 2014 - 13:04

Türk Eğitim-Sen, Türkiye genelinde 24 Eylül tarihinde bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Basın Açıklaması Metni

24.09.2014 tarihinde Tüm Eğitim sendikaları biri hariç eylem yapıyor. Tüm eğitim sendikaları ideolojik farklılıklarını, dünya görüş farklılıklarını bir yana koydu. Üniversiteler için, Türk mili eğitimi için, öğretmen için, hizmetli, için, memur için teyakkuz halindeler. Bu eyleme destek veren tüm sendikaları Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Siverek İlçe Temsilciliği olarak canı yürekten kutluyoruz.

-Angarya bir iş olan nöbet uygulamasında 6 saat ek ders talebimize kulak tıkanmıştır.

Öğretmenler okullarda nöbet tutuyor. Öğretmen polis mi, bekçi mi? Öğretmen canını korumaktan aciz düşmüş bir meslek gurubu haline düşürüldü. Her gün öğretmenlere saldırı haberlerini okuyoruz. Öğretmenler okullarda nöbetleri ücretsiz tutuyor. Öğretmenlere nöbet tutturuyorsunuz ama iş paraya gelince 5 kuruş vermiyorsunuz. Nöbet görevinin ücretsiz yapılmasına son verilmelidir. Nöbet görevinde öğretmenlere 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir.

- Öğretmenler ve eğitim çalışanlarının sosyal statüsü ve itibari giderek azalmaktadır.

-Ek derslere 2014 yılında zam yapılmamıştır.

-İlk defa enflasyon farkı verilmemiştir.Bunlar kimin umurunda,malum sendika koltuk yarışına girmiştir.Asıl görevimiz öğretmenlerin özlük hakları değil midir.Bu özlük haklarımız dışında, velilerimize de şu çağrıyı yapmak istiyoruz: Sadece eğitim çalışanlarının değil, çocuklarımızın da geleceği tehdit altındadır. TEOG yerleştirmelerinde yapılan hatalar, öğretmen ve derslik açığı, ücretli öğretmenlerin derslere girmesi, birleştirilmiş sınıf uygulaması, okullarda ikili eğitim yapılması, eğitimin niteliğinin, kalitesinin azalması, kendi yağıyla kavrulan devlet okullarına ödenek ayrılmamasına rağmen özel okullara teşvik verilmesi; okulların liyakatten, bilgiden, tecrübeden yoksun insanlara teslim edilmesi Türk milli eğitimi için en tehlikeli hususlardır. Şundan emin olunmalıdır ki, biz daha iyi bir eğitim hizmeti verebilmek için sesimizi yükseltiyoruz.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2773 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...