TÜYSÜZ: MAFYA DİZİLERİ SİLAHSIZLANDIRMA ÇABASINI GÖLGELİYOR

Ali LEYLAK CHP Kurultayı'nda Divan Başkanı'na silah gösterdiği iddia edilince bu partiden ayrılan ve sonra Anavatan Partisi'ne katılan ve ardından ruhsatlı silahını TBMM Başkanı Bülent Arınç'a veren Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz,

TÜYSÜZ: MAFYA DİZİLERİ SİLAHSIZLANDIRMA ÇABASINI GÖLGELİYOR
14 Şubat 2007 - 20:12
silahsızlanmaya yönelik girişimlerin, özendirici mafya dizilerinin gölgesinde kaldığını söyledi.
Maganda kurşunlarıyla meydana gelen ölümlerin ardından AKP, CHP ve aralarında Tüysüz'ün de bulunduğu Anavatan milletvekillerinin 6 bin 136 sayılı yasa değişikliği ile ilgili teklifi önümüzdeki hafta TBMM İçişleri Komisyonu'nda görüşülecek.
Tüysüz, görüşmelerden önce seçim bölgesi Şanlıurfa'da Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı kongresine katıldı. Tüysüz, kongrenin yapıldığı Şair Nabi Kültür Merkezi'ne gelişi sırasında davul- zurna eşliğinde karşılandı. Kongre salonuna gelenler ise, yapılan üst aramalarının ardından içeri alınırken, bazı partililerin ruhsatlı tabancalarının bulunması dikkat çekti. Bu kişilerin silahlı olarak kongre salonuna alınmadı.
MAFYA DİZİLERİ ÇETELEŞTİRİYOR
Son yıllarda televizyonlarda sık sık ekrana gelen ‘Kurtlar Vadisi' ile diğer mafya dizlerinin sokaklarda gençlerin çeteleşmesine neden olduğunu ileri süren Tüysüz şunları söyledi:
“Televizyon ekranlarından yapılan yayınların eğitici tarzda olması lâzım. Ama bu tip, mafyavari dizilerin ekranda olması gerçekten çok çirkin. Çok fazla eleştirmek istiyorum ama bu tür dizilerin yayınlanmasının engellenmesi gerekiyor. Ben ‘Kurtlar Vadisi' dizisini izledikten sonra işlenen birçok cinayet haberi okudum. Gençlerin, kendini bu dizideki oyuncuların karakterine koyarak yaşadığı sokakta, mahallede, ilçede ve illerde çeteleşmeye başladığını görüyoruz. Gençlik, kendisine örnek olarak mafya dizilerindeki karakterleri alıp, onlar gibi davranmaya çalışıyor. Bu da silahsızlanmaya yönelik yaptığımız çalışmaları gölgede bırakıyor. Ben davet edildiğim düğünlerde havaya ateş açılmasına izin vermem. Silah sıkılırsa düğünü terk ederim. Çünkü, düğünler artık silahla birlikte anılmamalı. Düğünler eğlence yeridir. İnsanların mutluğunun paylaşıldığı bu topluluklarda asla silah sıkılmamalıdır.”

Bu haber 2926 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem