URFALI ÖĞRETMENLERDEN AVEA'YA PROTESTO

Öğretmenler Avea'yı protesto etmek için bugün Avea'yı kullanmayacak Şanlıurfa Eğitim Bir Sen'e bağlı öğretmenler basın açıklaması düzenleyerek Avea'nın sınırsız konuşma süresini sınırlandırılmasını

URFALI ÖĞRETMENLERDEN AVEA'YA PROTESTO
16 Aralık 2006 - 14:53
proesto ettiler.
Öğretmenler Basın Açıklamasında "Bilindiği gibi Avea adlı telefon şirketi, Millî Eğitim Bakanlığı’yla yaptığı 10 yıllık anlaşmayı ihlal etmek ve eğitim çalışanlarının telefon görüşmelerine süre kısıtlaması getirmek istemektedir.
16 Aralık’ta Avea’yı Susturuyoruz!”
Konuyla ilgili Bakanlığa yaptığımız başvurunun Bakanlık tarafından Avea’ya iletilmesi üzerine süre kısıtlaması uygulamasından vazgeçilmiştir.
Ancak avea tarafından 29/11/2006 tarihinde Millî Eğitim bakanlığına yazılan yazıda, geleceğe dönük olarak bu yönde bir çalışma yapacakları belirtilmiştir.Bir süre kısıtlama teşebbüsü, ilgili firmanın taahhüdüne güvenerek Avea hattı almış yüz binlerce eğitim çalışanını ve ailelerini mağdur edecektir.Sendikamız, yurt çapında “16 Aralıkta Avea’yı Susturuyoruz” kampanyası başlatmıştır.
“16 Aralıkta Avea’yı Susturuyoruz” kampanyamıza, eğitim çalışanlarına destek olmaları için tüm halkımızın katılımını bekliyoruz.bilindiği üzere AVEA tek taraflı olarak, abonelerin görüşmelerini 1000 dakika ile sınırlandırmıştı. MEB'in ve AVEA'nın taahhüdüne güvenerek AVEA abonesi olan binlerce eğitim çalışanı bu gayri ahlaki uygulamaya tepki koymuştu.
Üyelerinin haklı tepkisini gören Eğitim-Bir-Sen bu haksız uygulamanın iptali için her türlü mücadeleyi ortaya koyacaktır.Bu teşebbüs, ilgili firmanın taahhüdüne güvenerek Avea hattı almış yüzbinlerce eğitim çalışanını ve ailelerini mağdur edecektir.Bu vesileyle Sendikamızın yurt çapında yapacağı, ilimizde de uygulamaya koyduk.
“16 Aralıkta Avea’yı Susturuyoruz” kampanyası hakkında kısaca bilgi vermek istiyoruz. Sözkonusu girişimi protesto etmek amacıyla tüm okullarda, eğitim kurumlarında Eğitim-Bir-Sen’in konuyla ilgili afişlerini astık ve imza kampanyası başlattık.
Hafta boyunca süren imza kampanyamızın sonunda topladığımız imzaları bu gün Avea’ya göndereceğiz ve Avea hatlarımızı kapatacağız. Bu bir ihtardır. Avea yetkililerini imza attıkları sözleşmeye sadık olmaya, Milli Eğitim Bankını da personeline sahip çıkmaya davet ediyoruz." dediler.
Kaynak: Haber 7

Bu haber 2342 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı