URFALI STK'LARDAN GENÇLİK FESTİVALİNE TEPKİ

Şanlıurfalı STK'lar, bir içecek firmasının düzenleyeceği gençlik festivaline tepki için basın açıklaması düzenledi.

URFALI STK'LARDAN GENÇLİK FESTİVALİNE TEPKİ
05 Eylül 2014 - 12:21

ŞANLIURFA – Bir içecek firmasının Şanlıurfa’da gençlik festivali ismiyle düzenleyeceği etkinliğin gençliği yozlaştırmak için yapıldığını belirten sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Cuma namazından sonra Balıklıgöl platosunda yapılan basın açıklamasını, İNHAP sekreteri Faruk Polat okudu. Düzenlenecek festivalin, Müslüman gençlerin ahlakını dejenere etmeye yönelik olduğunu kaydeden Polat, bu tür etkinliklerin yapılamasına karşı olduklarını belirtti.

Batılı güçlerin İslam dinini bozmak için çeşitli planlar yaptığına dikkat çeken Polat, “Yıllar önce İngiliz misyoneri Zevimer'in söylediği şu sözler bu bakımdan çok ilginçtir; ‘Bir bardak içki ve bir çıplak dansözün, Muhammed'in dinine uyanlarda yapacağı tahribatı bin top yapamaz. O halde Müslümanları, madde ve şehvetlere daldırıp boğmaya çalışınız. Müslüman kadını bozmamız gerekir. Kadını, İslam ahlakından uzaklaştırmalıyız. Kadın bize elini uzattığı an, haram denen şeyi elde etmiş olacağız. Böylece de İslam’ın zaferini isteyen kitleler, dağılıp yok olacaklardır.’ Yapılanlara ve gelişmelere baktığımızda, bu planın en ince detaylarına kadar hayata geçirildiğini görmek mümkündür.” dedi.

Polat açıklamasını şöyle sürdürdü: “Malumunuz İslam dinini benimseyen bir insan çevresindeki olaylara duyarsız kalamaz. Fuhşun ve sapıklığın yayılmadığı çıplaklığın modalaşmadığı modernizmin makyajladığı cahiliyye cemiyetlerinin popülerleşmediği, hakkın ve adaletin iffet ve hayânın hâkim olduğu bir dünya tesis etmek için mücadele sarf eder. Bu anlamda İslamın evrensel değerlerini yozlaşmaya temayülünü bertaraf ederek yaşamak ve yaşatmak bir müminin asli görevlerinin başında gelmektedir.”

“Kapitalizmin çirkin çarklarından olan bu festivaller gençleri sınırsız tüketime sevk ediyor” diyen Polat, “Rezillik festivali organizatörleri, yoksa satış cirolarınız mı düştü? Gazze’ye yağdırdığınız bombaların bütçesinin teminati için mi bu festivalleri düzenliyorsunuz? Ortadoğu ve Gazze’de acılar ve yaralar sarılmadan; utanmadan ve sıkılmadan bölge halkının gözlerine baka baka değer yargılarıyla alay edercesine düzenlediğiniz bu festivaller neyin nesi? Bu çirkef festival kültürünün ne değerlerimizde ne örfümüzde ne de inancımızda yeri vardır. Bu inançlı ve onurlu bölge halkından çekin ellerinizi artık” ifadelerinde bulundu.

Bu tür festivallerin bölge halkının inanç ve kültürlerine ters düştüğünü ifade eden Polat, “Tüm devlet yetkililerini bu konuda resmi boyutuyla Şanlıurfa halkına bu rezilliği yaşatmama adına gerekli tedbir ve önlemlerin alınması gerekliliği hususunda duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

(Sedat Kuşulay/Osman Gülebak-İLKHA)


Bu haber 3539 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü