Urfalılar Coronavirus aşısı ile ilgili ne dedi?

Şanlıurfalılar, Coronavirus ile mücadele kapsamında yürütülen Covid-19 aşı çalışmaları ile ilgili İLKHA'ya konuştu. Dünyanın bir çok ülkesinde Coronavirus (Covid-19) vaka sayıları yeniden artışa geçerken Covid-19 ile ilgili aşı çalışmaları da devam ediyor.

Urfalılar Coronavirus aşısı ile ilgili ne dedi?
10 Aralık 2020 - 16:24

 


Covid-19 ile mücadele kapsamında birçok ülkeden ve şirketten aşı ile ilgili arka arkaya olumlu haberler geliyor. Pandemi sürecinde kimi ülkeler Covid-19 aşısını bulduğunu, kimi ülkeler de başlattıkları aşı çalışmalarının halen devam ettiği yönünde açıklamalar yapıyor.


Türkiye'de devam eden yerli aşı çalışmalarından önce Çin ile Covid-19 aşısı için sözleşme imzalanırken 50 milyon doz için imzalanan sözleşme kapsamında ilk etapta 10 milyon aşının Türkiye'ye getirileceği ifade edildi.


Aşının zorunlu olup olmayacağı, Covid-19 geçirmiş ve aşı olmuş kişilere yeniden Covid-19'un bulaşıp bulaşmayacağı ve aşının yan etkilerinin neler olacağı ile ilgili sorular merak ediyorlar.


Şanlıurfalılar, Coronavirus aşısı ile ilgili İLKHA'ya konuştu.


"Aşının insanlara çok faydalı olacağına inanıyorum"


Aşı çıktığı zaman yaptıracağını belirten Mehmet Tüker, "Aşı için öncelikle devlet büyüklerimize ve bilim insanlarımıza böyle bir çalışma içersinde bulundukları için çok teşekkür ediyorum. Bu aşının insanlara çok faydalı olacağına inanıyorum. Aşı da bulunursa bende aşıyı vurdurmayı düşünüyorum. Çünkü bu hastalık öyle ya da böyle bitecek şekilde değil. Bu virüs bütün dünyayı etkisi altına almıştır. Bu yüzdende bu virüsün bir an önce bitmesi için ne gerekiliyorsa  yapılmasını istiyoruz. Halkımızın biraz daha kurallara uymasını rica ediyorum." şeklinde konuştu.


"İsterimki herkes aşı yapsın bu hastalık yayılmasın"


Aşının, Türkiye'ye geleceğini çok sevindiğini belirten Suriye asıllı Dıjwar Hamade, "Aşının Türkiye’ye gelmesine  Allah için çok sevindik. Bizim için çok faydalıdır. Biz istiyoruz ki bu hastalık bizden uzak olsun. İsterimki herkes aşı yapsın bu hastalık yayılmasın. Biz dış devletlere teşekkür ediyoruz ki aşıyı Türkiye’ye getirmişler. Ne zaman aşı gelse aşılarını yapsalar onlar için faydalıdır.Biz  seviyoruz ve biliyoruz ki faydası bize vardır." diye konuştu.


"Annemi 4 ay önce Covid-19 hastalığından kaybettim"


Coronavirus aşısının hayırlı olması temennisinde bulunan Mehmet Şelek, "Aşı,  bu hastalığa, strese ve sıkıntıya faydalı olacaksa çok iyi olur. İnsanlara iyi mi gelir, kötümü gelir onu bilemem. Çeşitli duyumlar alıyoruz. Kimileri  bazı insanlara iyi gelmediğini, kısırlaştırdığını ve yan etkilerinin olduğunu söylüyor. İnşallah iyi olur. Bizim de beklentimiz budur.  Ben annemi 4 ay önce Covid-19 hastalığından kaybettim.  İstemiyorum ki insanlar bu hastalıktan dolayı vefat etsinler. Bu hastalık, çok insanların canını yaktı. Yetkililer bir an önce bu hastalık için bir çare bulsalar hepimiz için iyi olur. Eğer biz bu Coronavirus'ten korktuğumuz kadar Allah'tan korksaydık bunlar başımıza gelmezdi. Bir hastalıktan dolayı maskeyle ağzımızı kapatıyoruz, kendimizi dezenfekte ediyoruz. Bu hastalığı biliyoruz ki Allah verdi. Allah'a iyi olalım ki Allah bize bu hastalıkları vermesin." ifadelerini kullandı.


"Temennimiz bu hastalığın bir an önce bitmesidir"


Coronavirus'un bir an önce bitmesi temennisinde bulunan İbrahim Özlem, "Aşağı yukarı bir yıldır Coronavirus'le uğraşıyoruz. Hafta sonu yasakları ve alınan tedbirlerden dolayı Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz. Uygulanan sokağa çıkma yasaklarından dolayı Coronavirus vakalarında düşüş olduğunu görüyoruz. Temennimiz bu hastalığın bir an önce bitmesidir. Allah'a şükür hiçbir sıkıntımız yok. Yetkililerin uyarılarını harfiyen yerine getiriyoruz. İnşallah bu Coronavirus hastalığından bir an önce kurtuluruz." ifadelerini kullandı.


"Herkes iyi niyetli olursa Allah'ın izniyle bu hastalıktan kurtuluruz"


Aşı ile ilgili çok soruların olduğunu vurgulayan Serdar Yılmaz, "Aşıdan önce vatandaşlarımızın dikkatli olması lazım. Bu aşı geldikten ve vurulduktan sonra tekrar bu hastalık insana bulaşacak mı ? Diyelim ki ben aşıyı yaptım gittim halk otobüsüne bindim ve virüslü birinin yanında oturdum. Acaba yedinen virüs bana bulaşacak mı? Bu aşının garantisi var mı yok mu ? Bunun garantisini kimse veremiyor.  İnsanlar iyi olursa bu hastalık gider Allah'ın izniyle her şey biter. İnsanlar çok değişmişler.  Deprem oluyor dışarı çıkıyoruz,  Devletimiz ise bizi sokağa çıkma yasağından dolayı içeri alıyor. Bu neden kaynaklanıyor ? Bu kul hakkından kaynaklanıyor. Herkes iyi niyetli olursa Allah'ın izniyle bu hastalıktan kurtuluruz. Devletime de bu konuda destek veriyorum. İnşallah bu aşı bir an önce gelir ve vatandaşlar aşı olarak bu hastalıktan kurtulur." şeklinde konuştu.


"Aşının bir işe yaramadığını düşünüyorum"


Aşıya karşı ön yargılarını dile getiren Hasan Kaçmaz, "Öncelikle aşının bir işe yaramadığını düşünüyorum, aşıyı da asla vurmam. Sadece ekonomik amaçlı aşının yapıldığını düşünüyorum. İlk önce Cumhurbaşkanı, bakanlar, belediye başkanları ve kaymakamlar aşı olsunlar ondan sonra biz de oluruz." ifadelerini kullandı.


"İnsanlar aşının yan etkilerinin olacağından dolayı tedirginler"


İnsanların aşı hakkında olumsuz düşündüklerini belirten Mehmet Ataş, "Aşının insanlara yan etkisinin olduğunu söylüyorlar. Bu sebeple insan aşı vurdurmaya çekiniyor. İnsanlar aşının yan etkilerinin olacağından dolayı tedirginler. Şimdiye kadar Covid-19 olmadım; ama aşı çıkarsa vururum. Sağlık Bakanı ve tüm sağlık çalışanları aşı olursa bende olurum. Devletimize güveniyoruz. Allah'ın izniyle bir şey olmaz, sıkıntı yok." dedi. (İLKHA)


Bu haber 3587 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem