Vali Erin'in öğretmenler günü mesajı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, yüz yüze eğitimin olmadığı bu günlerde, öğretmenlerin sorumluluğunun bir kat daha arttığını kaydetti.

Vali Erin'in öğretmenler günü mesajı
24 Kasım 2020 - 08:41

Temeli ailede atılan eğitimi önemsediklerini belirten Vali Erin, "Milletlerin kalkınması, huzur ve refahının yükselmesi ancak nesillerin iyi eğitilmesi, tarih bilincine ulaşmaları, medeniyet değerlerini özümsemeleri ile mümkündür. Çocuk ve gençlerimizin iyi yetiştirilmesi, milletimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle bizler, temeli ailede atılan eğitim öğretimi önemsiyor, sürekli öncelikli konu olarak gündemimizde tutuyoruz." ifadelerini kullandı.


Şanlıurfa'da eğitim konusunda yapılan çalışmalara değinen Vali Erin, "Şanlıurfa gibi Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip olan bir şehirde, ekonomik ve sosyal kalkınmadan bahsedildiğinde ilk aklımıza gelen eğitim olmaktadır. Son yirmi yılda kamu yatırımlarından en yüksek payı alan ilimizin gelişmesi adına atılan adımların kalıcı olması adına başlattığımız eğitim seferberliği ile 2017 yılından itibaren 393 okulumuzun yapımını tamamlayarak, 5 bin civarında olan derslik sayımızı 20 binin üzerine çıkardık. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 31,68’e, ikili eğitim yapan resmi okul oranımız 2020 yılında yüzde 24,54’e, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 21,53’e düşürülmüştür. Şehrimizin her köşesinde fedakârca görevlerini icra eden yaklaşık 30 bin öğretmenimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Şanlıurfa gibi her alanda yüksek potansiyelleri bulunan bir şehrin hak ettiği yere gelmesi, gönüllerimizde müstesna bir yeri olan öğretmenlerimizin çabaları ile mümkündür." dedi.


 


"Yüz yüze eğitimden uzak kalan çocuklarımızın eğitimini önemsemeliyiz"


Coronavirus tedbirleri kapsamında verilen uzaktan eğitimin önemine dikkat çeken Vali Erin, "Dünyayı etkileyen Coronavirus pandemisi nedeniyle devletimizin ve milletimizin tüm imkânlarını seferber ettiği bu dönemde, sağlığımızı korumaya yönelik alınan tedbirlere dikkat ettiğimiz kadar, yüz yüze eğitim ortamından uzak kalan çocuklarımızın eğitimini de önemsememiz gerekmektedir. Uzun bir süredir okullarından uzak olan çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için başlatılan uzaktan eğitim sistemlerinin doğru ve etkili kullanılması büyük önem taşımaktadır. Devletimiz, bir yandan EBA TV vasıtasıyla çocuklarımızın eğitimlerinin sürdürülmesini sağlarken diğer yandan öğretmenlerimiz de canlı derslerle öğrencileriyle buluşmaya, eğitimlerinin devamını sağlamaya çalışmaktadır." ifadelerini kullandı.


 "Öğretmenler tüm zorlukları aşacaktır"


 Vali Erin mesajının sonunda şu ifadeleri kullandı:


 "Bir nesli eğitmek gibi ağır bir sorumluluğu bulunan öğretmenlerimizin omuzlarındaki yükün, bu dönemde daha da ağırlaştığının farkındayız. Ancak, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini büyük bir aşkla icra eden öğretmenlerimizin bu zorlukları da aşacaklarına yürekten inanıyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımızın tüm alanlarında kısıtlamalara neden olan malum salgın hastalığın bir an önce ortadan kalkmasını diliyorum. Okullarımızın tekrar şenleneceği, çocukların öğretmenleriyle kucaklaşacağı günlerin bir an önce gelmesi temennisiyle, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum." (İLKHA)

Bu haber 4149 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü