VAN'DA ÖLDÜRÜLEN PKK ÜYESİ SİVEREK'TE DEFNEDİLDİ

Van'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK mensubu Haşim Polat Siverek'te toprağa verildi.

VAN'DA ÖLDÜRÜLEN PKK ÜYESİ SİVEREK'TE DEFNEDİLDİ
17 Ekim 2015 - 10:39





Van'da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK mensubu Haşim Özpolat Siverek'te toprağa verildi.

Van'ın İpekyolu ilçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde, polis ile girilen çatışmada öldürülen Haşim ÖzPolat’ın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda bekletilen cenazesi dün ailesi tarafından alınarak Siverek'e getirildi.

Haşim Polat'ın cenazesi Siverek Abdulkadir Geylani Camisinde kılınan cenaze namazının ardından "Şehit Namırın" sloganları ile PKK bayrağına sarılarak Siverek Tokdemir mezarlığında toprağa verildi. Cenazenin mezarlığa getirilme sırasında kadınlar sık sık zılgıt çektiği görüldü.

Cenaze törenine Şanlıurfa HDP Milletvekili İbrahim Ayhan'ın yanı sıra çok sayıda HDP'li katıldı.Mezarlıkta kalabalığa hitap eden Ayhan, "80 yıldır zulme uğrayan Kürt halkı bugün bir şehit daha vermiştir. Haşim arkadaşımızı unutmayacağız, uğruna şehit düştüğü mücadelesini devam ettireceğiz" dedi

Van kent merkezinde 14 Ekim 2015 tarihinde polis ve PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 PKK'lı ölü, 1'i de yaralı olarak ele geçirilmişti. Açılan ilk ateşte göğsünden yaralanan polis memuru Yusuf Diri, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Haber Merkezi


Bu haber 8907 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü