Vasiyetlerini yazarak Filistin İçin Siverek'ten Dualarla Uğurlandılar

Siverek, Siyarder Yöneticileri, İHH tarafından organize edilen "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" kampanyasına katılmak amacıyla bu sabah Siverek'ten dualarla uğurlandılar.

Vasiyetlerini yazarak Filistin İçin Siverek'ten Dualarla Uğurlandılar
24 Mayıs 2010 - 08:43
ŞANLIURFA- Siverek Feneri olarak bilinen Siyarder (Siverek Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) başkan ve başkan yardımcısı, İHH tarafından organize edilen “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsanı Yardım” kampanyasına katılmak amacıyla bu sabah saat 10.00’da Siverek’ten dualarla uğurlandılar.22 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Sarayburnu İskelesi’den, Antalya limanına doğru açılan “Mavi Marmara” adlı yolcu gemisi, Antalya limanına ulaştı.Toplam 50 ülkenin desteklediği organizasyon ile toplam 750 kişi, 9 gemi ile Filistin’e ilaç, tıbbi malzeme, inşaat malzemesi ve gıda malzemesi gibi insani yardım malzemesi taşıyacak.

VASİYETİMİZİ HAZIRLADIK, İSRAİL’İNDEN KORKMUYORUZ

Tüm dünyaya, İsrail’in keyfi kuşatmasının tanınmadığını ve hukuki olarak ambargonun delinebileceğini mesajı vermek amacıyla böyle bir organizasyonun düzenlendiğine dikkat çeken Siyarder Derneği Başkanı Cevdet Ökenek (48), “Allah kısmet ederse bugün uçak ile Antalya’ya ulaşacağız. Yolumuz Gazze, İsrail’in tehditleri bizi korkutamaz.Çünkü biz vasiyetimizi yazarak, dostlarımızla helalleşerek bu yola koyulduk.Müslüman’ın doğuşu ölümle başlar” dedi


FİLİSTİN’E SİVEREK’TEN SELAM GÖTÜRÜYORUZ

Gazze işgali sırasında Filistin için Siverek’te 27.000 TL yardım toplayıp bu yardımı Gazze’ye ulaştırdıklarını belirten Siyarder Başkan Yardımcısı Ramazan Baylan (40),”Bu yılda Filistin için 15.000 TL yardım topladık.Topladığımız yardımı ve bizler gibi Filistin’e gitmek için can atan binlerce Sivereklilerin selamlarını, Filistinli kardeşlerimize iletmek için İHH ekibiyle Gazze’ye gidiyoruz.Tüm kardeşlerimizden dua talep ediyoruz” dedi.

Bugün Siverek’ten Uçak ile Antalya’ya gidecek ekip, oradan Gazze’ye doğru gemilerle hareket edecek. Dernek yetkilisi Kasım Bakudan Antalya’ya kadar giden ekibe eşlik edecek.

Deniz Uğurlu/Siverek



Bu haber 2536 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı