VGM öğrencilere 75 TL burs verecek

Vakıflar Genel Müdürlüğünün (VGM) ilkokul, ortaokul ve lise için sağladığı bursun başvuruları başladı. VGM bursu, ilkokul, ortaokul ve lise için başlarken yükseköğrenim bursu için ise başvurular 15 Ekim 2020 tarihinde başlayacak.

VGM öğrencilere 75 TL burs verecek
07 Ekim 2020 - 13:55

 


Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burs olan VGM bursu için başvurular vgm.gov.tr üzerinden alınıyor.


Yükseköğrenim bursu, ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs); ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süreyle veriliyor.


VGM bursu ne kadar? 


2020-2021 eğitim yılında; ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75 TL, yükseköğrenim öğrencilerine ise aylık 300 TL burs imkânı sağlanıyor.


Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilere ise 600 TL burs verilmesi planlanıyor.


Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödeniyor.


Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletmeli.


Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılması gerekiyor. (İLKHA)


Bu haber 4812 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem