Viranşehir’de elektrik kesintileri protesto edildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Dicle TEDAŞ’ın kırsal alanlarda uyguladığı elektrik kesintileri, çiftçiler tarafından oturma eylemi ile protesto edildi.

Viranşehir’de elektrik kesintileri protesto edildi
21 Nisan 2016 - 06:48

İlçe merkezi Mardin yolunda bulunan Dicle TEDAŞ trafo merkezinde, Kırlık kırsalındaki trafo merkezinde ve dağ yanı trafo merkezinde uygulanan elektrik kesintileri protesto edildi.

Çiftçiler yapılan kesintilere isyan ederek, uygulamanın derhal son bulmasını istedi. Oturma eylemi yapan çiftçiler İpek yolunu zaman zaman trafiğe kapattı. Yetkililere tepki gösteren çiftçiler,” Böyle bir şey olur mu? Bu gün tam 112 köyün elektriğini kesmişler. Koca bir hükümet bir şirkete boyun eğiyor. Vatandaşına zulüm ediyor. Halkını elektriksiz bırakıyor. İçme suyumuz bile yok. Hasta olan var. Diyaliz makinesine bağlı olanlar var. Bu halka işkencedir.” dediler.

Güvenlik önlemlerinin alındığı eylemlerde Jandarma ekipleri yolun trafiğe kapatılmaması için önlemlerini artırdı.

Eylemler devam ederken Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, çiftçileri sağduyuya davet ederek, sorunu konuşarak çözeceklerini söyledi.

Ekinci, çiftçilerin rahat olmasını ve demokratik haklarını arayacaklarını belirtti. Çiftçilerin büyük bir haksızlığa uğradığını belirten Ekinci: “Biz kırmak, dökmek taraftarı değiliz. İşi diyalogla çözeceğiz. Yetkililer ile görüşeceğiz. Kaymakamımız ile görüşeceğiz. Milletvekillerimiz ile görüşeceğiz. Jandarma, polis bizim gibidir. Onlar da emir kuludur.” diye konuştu.

(Sabri Acet-İLKHA)


Bu haber 2866 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek