VİRANŞEHİR'DE PKK YANLISI GÖSTERİCİLER POLİSE SALDIRDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde PKK  terör örgütü sempatizanları polisle çatıştı. Yaklaşık 100 kişilik grup polise taşla ve molotofla saldırdı. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet ve

VİRANŞEHİR'DE PKK YANLISI GÖSTERİCİLER POLİSE SALDIRDI
19 Mart 2008 - 16:54
Şırnak Mahallesi'nde PKK terör örgütü sempatizanlarının gösteri yapacağı ihbarı üzerine ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemeleri aldı.
 
Şanlıurfa merkezden 200'ün üzerinde Çevik Kuvvet ve Özel Harekat timleri de sevk edildi. Cumhuriyet ve Şırnak mahallelerinde önlemler alan polis olayların yaşanacağı sokak ve caddelerde devriye gezdi.
Şırnak Mahallesi'nde gece geç saatlerde başlayan olaylarda ise PKK yandaşları polise saldırdı. Polise taş ve molotofla saldıran göstericileri dağıtmak için polis biber gazı kullandı.
Polis araçlarının zarar gördüğü olayda sokakta bulunan 2 araç da göstericiler tarafından tahrip edildi. Polise taşla saldıran göstericiler daha sonra Diyarbakır yolunu trafiğe kapatıp lastik yakıp barikat kurdu.
Sık sık teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atan grup, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt aleyhinde de slogan attı.
Barikat kurulup kapatılan Diyarbakır yolunu açmak için gelen polis panzerlerine ise yaklaşık 100 kişi taşlarla saldırdı. Olayda polis araçları zarar gördü. 3 göstericinin yaralandığı eylem 3,5 saat sonra sona erdi


Bu haber 2101 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü