Yaşlı kadın engelsiz yaşam merkezine yerleştirildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde evde tek başına yaşayan görme ve ortopedik engelli yaşlı kadın, engelsiz yaşam merkezine yerleştirildi.

Yaşlı kadın engelsiz yaşam merkezine yerleştirildi
03 Kasım 2016 - 15:58

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Hayriye Mahallesi’nde tek başına yaşayan görme ve ortopedik engelli Kudret B. (83) komşularının haber vermesi üzerine Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa Engelsiz Yaşam Merkezine yerleştirildi.

Beş yıl önce eşinin ve iki çocuğunun hayatını kaybettiğini belirten Kudret B, o günden beri yalnız yaşadığını ifade ederek kimsenin yıllardır kendisini sormadığını, hastalık ve yoksullukla mücadele verdiğini aktardı.

İlerleyen yaşı nedeniyle görme ve yürüme zorluğu çektiğini söyleyen Kudret B., lavabo ihtiyacını dahi tek başına gideremediğini dile getirerek kendisine yardım eden yetkililere teşekkür etti.

Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Karadağlı ise yaşlı kadının Siverek Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Şanlıurfa Engelsiz Yaşam Merkezi’ne yerleştirildiğine belirtti. Karadağlı, “Vatandaşlara çağrıda bulunuyorum. Vatandaşlar, bu tür durumlarla karşılaştıklarında bizi direk arasınlar yada Alo 183 Sosyal Hizmet Hattını arayabilirler.” diye belirtti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2084 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek