YAVUZ ENGELLİLERİ ZİYARET ETTİ

HÜDA PAR’ın desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Şanlıurfa Omurilik Felçlileri istihdam Derneğinde (ŞUOFİD), “Asıl engellilik hakkın mesajına kapalı olmaktır.” dedi.

YAVUZ ENGELLİLERİ ZİYARET ETTİ
22 Nisan 2015 - 10:02

Milletvekili genel seçimleri için çalışmalarına devam eden Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) desteklediği Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet, çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Omurilik Felçlileri istihdam Derneği’ni (ŞUOFİD) ziyaret etti.

Heyeti, Karaköprü ilçesinde bulunan dernek binasının girişinde ŞUOFİD Başkanı Emrah Baş karşıladı. Yavuz’un derneklerine yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Baş, derneğin faaliyetlerini ve engellilerin sosyal hayatta karşılaştığı sorunları anlattı.

Engellilerin sorunlarını dinleyen Yavuz, gerekli notları aldıktan sonra şehir planlaması yapılırken engelli vatandaşların mutlaka düşünülmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra dernek tarafından projelendirilen tekstil atölyesini gezerek çalışanlarla bir araya gelen Yavuz, atölyedeki çalışanlardan bilgi aldıktan sonra bir süreliğine onlarla sohbet etti.



“Asıl engellilik hakkın mesajına kapalı olmaktır”

Asıl engelliliğin Hakk'ın mesajına kapalı olmak olduğunu söyleyen Yavuz, “Biz diyoruz ki asıl engellilik, Hakk'ın mesajına kapalı olmaktır. Bir insanın kulağının olması, gözünün olması ya da vücudunun sağlam olması değildir aslolan; asıl önemli olan bir insanın zihninin ve kalp gözünün sağlam olmasıdır. Allah'u Teâla Kur'an-ı Kerim’de ‘Gözleri vardır göremezler kulakları vardır işitemezler, kalpleri vardır hissedemezler’ diyor. Asıl engellilik Hakk'a ve Hakk'ın mesajına kapalı olmaktır. Hakkın mesajına açık olan her kalbin her beynin sahibi en sağlam insandır.” dedi.

“Engelli olmak bir imtihandır”

Engelliliğin bir imtihan olduğunu ifade eden Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aslında hayatın kendisi bir imtihan olduğu gibi engelli olmak da bir imtihandır. Eğer bu imtihan karşısında sabredilirse Rabbimiz bizi hem mükâfatlandıracak hem de rızasıyla bize muamelede bulunacaktır. Sakın kendinizi ötekileştirmiş olarak görmeyin. Zira böyle bir şey belki de Allah’ın verdiği imtihanı beğenmeme anlamına gelebilir.

Belki bir kırgınlık olabilir ama buna karşılık Allah’ın ahirette bize vereceği kat kat mükâfatı ve ecri düşündüğümüzde bunun bizim için daha hayırlı olduğunu görürüz. 60-70 yıllık bir dünya hayatına karşılık trilyonlarca belki de katrilyonlarca yıllık bir hayat bize verilecek. Ve orada dünyadaki kaide ve kurallar sona erecek herkes eşit duruma gelecektir. Orada önemli olan dünyada hakkın mesajına göre bir hayat yaşayıp yaşamadığımızdır.”

Boynundan aşağısı felçli olduğu halde dünyanın en sağlam yapılarından biri olan HAMAS hareketini kuran Şeyh Ahmed Yasin'i kendileri için örnek olarak görmelerini tavsiye eden Yavuz, "Pir-i İntifada Şeyh Ahmed Yasin örneğinde de gördüğümüz gibi engelli olmak, Allah yolunda çalışmaya ve bu uğurda şehid olmaya engel değildir." şeklinde konuştu.

(İLKHA)


Bu haber 3177 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı