YAVUZ, GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Basınla tanışma toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, kendilerini halkın, 80-90 yıl önce Kemalist-laik sistem tarafından gasp edilmiş insani ve İslami haklarını iade etmek üzere elini taşın altına koymuş bir hareket olduklarını söyledi.

YAVUZ, GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
08 Nisan 2015 - 15:43

HÜDA PAR’ın desteklediği hür adaylardan Şanlıurfa bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz, özel bir restaurantta gerçekleştirilen basınla tanışma toplantısında gündemi değerlendirdi. Basın mensuplarının sorduğu soruları yanıtlayan Yavuz, kendilerini; 80-90 yıl önce Kemalist-laik sistem tarafından gasp edilmiş insani ve İslami haklarını iade etmek üzere elini taşın altına koymuş bir hareket olduklarını söyledi.

Halkın gerçek gündemini öğrenmek için basın mensuplarından istifade etmek istediklerini belirten Yavuz, bu amaçlı belli aralıklarla basınla biraya geleceklerini söyledi. “Mecliste, halkı sahili selamete çıkaracak olan projelerimizin uygulanması için çalışacağız” Meclise girdiklerinde halkı sahili selamete çıkaracak olan parti programındaki projelerin uygulanması için çalışacaklarını belirten Yavuz, “Çeyiz yardımından tutun, anneliğe maaş bağlanmasına kadar çocuklarına değil annelik kariyerine maaş bağlamayı vaat ediyoruz. Eğer ben meclise gidebilirsem tekrar partimin bünyesine geçeceğiz. Eğer halkımız teveccüh gösterirse Rabbim de nasip ederse mecliste halkımızı sahili selamete çıkaracak olan bir medeniyet projesi olan parti programımızın uygulama en azından bu projelerin uygulanması için hükümetin üzerinde bir baskı unsuru oluşturarak muhalefet görevimizi yapmaya çalışacağız.”dedi.



“Kemalist-laik sistem tarafından gasp edilmiş insani ve İslami haklarını iade etmek için yola çıktık” ‘Siz HDP’ye karşı devlet tarafından kurulmuş bir parti misiniz’ sorusunu cevaplayan Yavuz, “Bizim HDP’ye karşı kurulduğumuz meselesine gelince işin enteresan tarafı AK PARTİde İslam’ı referans aldığımızı söylediğimizden dolayı kendilerinden oy çalacağımızı, kendilerini bölmek için ortaya çıkmış bir hareket olarak bizi değerlendirdi ilk başlarda. HDP ise bu şekilde bir değerlendirme yapıyor. Biz net söylüyoruz, diyoruz ki; üzerimize yazılmış tezlerden bize karşı siyasi rakiplik şeklinde ortaya konulan düşüncelerden ziyade, bizim kendimizin nasıl ve ne şekilde tanıttığımız önemlidir. Biz kendimizi bu halkın 80-90 yıl önce Kemalist-laik sistem tarafından gasp edilmiş insani ve İslami haklarını iade etmek üzere, elini taşın altına koymaya çalışan bir hareket olarak görüyoruz.” şeklinde konuştu.



“Şanlıurfa’da anne ve çocuk sağlığını önemseyen sağlık kurumları yetersiz” Şanlıurfa’da atılmış iyi niyet adımlarla beraber çok ciddi sağlık soruları olduğunu söyleyen Yavuz, “ Özellikle anne ve çocuk sağlığı konusunda çok ciddi problemlerimiz var. Hiçbir şey yapılmıyor demiyorum. Fakat doğurganlık oranının çok yüksek olduğu bu memlekette, anne ve çocuk sağlığını önemseyen sağlık kurumları yetersiz olduğundan dolayı, bebek ölümlerinin en fazla olduğu yerlerden biriside, Şanlıurfa’dır. Bunu inşallah ilerleyen günlerde, belgeleriyle istatistikleriyle ortaya koyacağız.” Şeklinde devam etti.

Gençler çarpık eğitim sisteminin kurbanı

Gençlerin çarpık eğitim sisteminin kurbanı olduğunu ifade eden Yavuz son olarak, “Eğitimciler olarak bizimde bir payımız var. Valisinden tutun, belediye başkanına kadar, Mili Eğitiminden tutun, bu işle uğraşan en alt bir görevliye kadar tamamının sorumluluğu var. Biz elimizden geleni yapmıyoruz, eğer biz elimizden geleni yapmış olsaydık, doğru düzgün çözümler önermiş olsaydık, bu gün Urfa son sıralarda yer almazdı ve yüzlerce gencimiz sıfır çekmezdi. Ama sistemin çarpık eğitim anlayışından dolayı, işte bakın bu çocuklar dolap beygiri gibi o sınavdan bu sınava, gençlikleri ve çocuklukları ellerinden alınıyor. Burada asıl suçlu çarpık sistemdir.” İfadelerine yer verdi.

(Osman Gülebak- Mustafa Gül- İLKHA)


Bu haber 3375 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması