YAVUZ:TÜRKİYE'DE İSLAMİ MUHALEFET SORUNU VAR

HÜDA PAR’ın desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği'ni ziyaret etti.

YAVUZ:TÜRKİYE'DE İSLAMİ MUHALEFET SORUNU VAR
16 Nisan 2015 - 10:58

HÜDA PAR’ın desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili adayı Mehmet Yavuz, HÜDA PAR il Başkanı Lokman Yalçın ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği'ni ziyaret etti. Heyeti dernek başkan yardımcısı Mustafa Yıldırım karşıladı.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette Yavuz, siyasi sahneye çıkış gayelerini anlatarak, Türkiye'de iktidar sorunundan çok İslami bir muhalefet sorunu olduğunu belirtti. Yavuz, meclise gitmeleri durumunda İslami muhalefet görevlerini yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi.

Şu anki ekonomi sisteminin Batı endeksli kapitalist sistem üzerine kurulduğunu söyleyen Yavuz, bu sistemde Allah’ın haram kıldığı faize dayalı bir ekonomik model benimsendiğinden halkın çoğunluğu yokluk içinde yaşarken belli bir kesimin zenginleştiğini, bunun da adaletsizlik olduğunu dile getirdi. Yavuz, çözümün ise alın terini sömüren faize dayalı sistemden uzaklaşmak ve adaletli bir paylaşımla mümkün olacağını dile getirdi.

Toplumdaki manevi sorunlara da dikkat çeken Yavuz, "Bugün bu toplumda Allah’ın haram kıldığı kötülükler serbest kılınmıştır. Bunlar; içki, kumar, faiz ve fuhuştur. Bu haramların serbest olduğu bir toplumun bozulmaması mümkün mü? Onun için biz diyoruz ki, huzurlu bir toplumun yolu, Allah’ın haram kıldıklarından uzak durmaktır.” ifadelerini kullandı.

Mekasıdu'ş-Şeria denilen ve toplumda din, nesil, akıl, mal ve can güvenliğini sağlamayı esas almanın temel görevlerinden biri olduğunu söyleyen Yavuz, “Bunlar yerine getirildiği zaman toplumumuz hem madden hem de manen kurtulur inşallah.” dedi.

Daha sonra derneğin sorunlarını dinleyen Yavuz, seçim çalışmaları kapsamında yapacağı çalışmalarda bu sorunları dile getireceğini söyledi.

Mehmet Yavuz’un ziyaretini memnuniyetle karşılayan Mustafa Yıldırım ise dava sahibi bir hareketin İslami ölçüler içerisinde özellikle İslami muhalefet adına siyaset yapmasını olumlu bulduğunu söyledi.

Samimi bir ortamda geçen ziyaretin ardından heyeti kapıya kadar uğurlayan Yıldırım, Yavuz'a başarılar diledi.

(İLKHA)


Bu haber 3476 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması