Siverek'te öğrencilerden örnek proje: Ağaç arkadaşım ile doğaya sahip çıkıyorlar

Siverek Sultan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Ağaç Arkadaşım" projesiyle doğaya dikkat çekerek örnek bir farkındalık çalışması başlattı. Öğrenciler, seçtikleri ağaçlarla arkadaş olup, onların bakımını üstlenerek doğa sevgisini pekiştiriyor.


Siverek'te öğrencilerden örnek proje: Ağaç arkadaşım ile doğaya sahip çıkıyorlar

Siverek Sultan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Alanı öğrencileri, "Ağaç Arkadaşım" projesiyle önemli bir çevre bilinci hareketi başlattı. Proje kapsamında öğrenciler, okul bahçesindeki ağaçları "arkadaş" olarak seçerek onlara isim verdi ve düzenli olarak bakımlarını yapmaya başladı.

Her öğrenci, kendi "ağaç arkadaşını" seçerek ona isim veriyor ve düzenli olarak ziyaret edip bakımını yapıyor. Ağacın fotoğraflarını çekerek büyüme sürecini takip ediyor ve çevresini temizliyor.

Öğrenciler, seçtikleri ağaçlarla ilgili gözlemlerini, mevsimlere göre değişimlerini ve duygularını bir günlükte kaydediyor. Ağacın altında hikayeler yazıp resimler çizerek yaratıcı bir bağ kuruyorlar.


 

Projenin Amaçları:

Küresel ısınmaya dikkat çekmek Gereksiz ağaç kesimlerinin önüne geçmek Kağıt israfını önlemek Ağaçların da canlı olduğunu ve sevgiye ihtiyaç duyduğunu göstermek Çocuklara ve gençlere doğayla bağ kurdurmak

Öğrencilerden Çağrı:

Tarım alanı öğrencileri, başlattıkları bu anlamlı projeye tüm okulların ve şehrin destek vermesini hedefliyor. Herkesi, bir "ağaç arkadaşı" edinmeye ve doğaya sahip çıkmaya davet ediyorlar. Siverek Sultan Alparslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Teknolojileri Alanı öğrencileri, bu projeyle çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.


Siverekgenclik.com