Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık faaliyetleri yürüten şebekenin peşine düştü.
Şüphelilerin "atıcı evi" olarak kullandığı tespit edilen adreslere yapılan baskınlarda 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında dolandırıcılıkta kullanılan 13 cep telefonu, 18 SIM kart, bir laptop, 9 USB bellek ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.
Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, kamu görevlilerinin hiçbir şekilde para veya ziynet eşyası talep etmeyeceği vurgulanarak vatandaşlar bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyarıldı. Ayrıca banka hesaplarının kiralanmaması gerektiği belirtildi ve suçla mücadelenin kararlılıkla devam edeceği kaydedildi.
Şanlıurfa'da milyonluk telefon dolandırıcılığı operasyonu: 3 tutuklama
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Şanlıurfa ve Akçakale'de yapılan operasyonda, 5 şüpheli suçüstü yakalandı.