HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Çermik–Siverek yolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yolda yaşanan kazalara dikkat çeken Dinç, güzergâhın adeta bir “ölüm yolu” haline geldiğini söyledi.
Faruk Dinç, söz konusu yolun uzun yıllardır çözülemeyen bir sorun olduğunu belirterek, “Siverek–Çermik yolunda çok ciddi trafik kazaları yaşanıyor. Bu kazaların önlenmesi ve yolun iyileştirilmesi için biz de Meclis’e soru önergesi verdik. Ancak aradan geçen zamana rağmen hala somut bir çalışma başlatılmış değil” dedi.
Yolun bölge halkı için artık bir sembol haline geldiğini ifade eden Dinç, gençlerin düğün araçlarına yazdığı ifadeyi örnek vererek, sorunun boyutunu şu sözlerle anlattı:
“Gençler evlendiğinde düğün arabalarının arkasına ‘İşte bizim aşkımız Çermik yolu gibi olsun, Çermik yolu gibi bitmesin’ yazıyor. Bu bile yolun yıllardır bitmeyen bir hikâye haline geldiğini gösteriyor. Yıllardır ‘yapılacak’ deniliyor ama bir türlü yapılmıyor.”
Dinç, Çermik–Siverek yolunun bir an önce güvenli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, yetkilileri sorumluluk almaya çağırdı. Yolun modern ve güvenli bir şekilde yapılmasının hem can kayıplarını önleyeceğini hem de bölgenin ulaşım sorununu çözeceğini dile getirdi.
www.siverekgenclik.com
