Şanlıurfa Valiliği tarafından 26.01.2026 tarihli alınan yasaklama kararı kapsamında, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının ve kamu esenliğinin korunması amacıyla çeşitli tedbirler uygulanacak. Bu kapsamda; Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzelkişiliklerinin ticari faaliyetleri haricinde, toplantı ve gösteri yürüyüşleri, oturma eylemleri, basın açıklamaları, protesto eylemleri ve benzeri her türlü etkinlik yasaklandı.
Karar doğrultusunda ayrıca, ilçelerden veya çevre illerden bireysel ya da toplu şekilde, il güzergâhları kullanılarak kanuna aykırı eylem ve etkinliklere katılması muhtemel kişi, grup ve araçların Şanlıurfa il sınırlarına giriş ve çıkışlarına da izin verilmeyecek.
5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun ilgili maddelerine dayandırılan yasaklama, 27 Ocak 2026 Salı günü saat 00.01’de başlayacak ve 31 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 23.59’a kadar, il merkezi ve tüm ilçeler dahil olmak üzere Şanlıurfa genelinde geçerli olacak.
Şanlıurfa’da 5 günlük eylem ve etkinlik yasağı
Şanlıurfa Valiliği, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzeri tüm eylem ve etkinlikleri 27–31 Ocak 2026 tarihleri arasında yasakladı.