YEŞİLAY'DAN SİVEREK BELEDİYE BAŞKANI ÇELEBİ'YE DESTEK

Yusuf KÜRKÇÜOĞLUYeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kürkçüoğlu, Siverek Belediye Başkanı Hasan Çelebi’nin personeline yönelik uyguladığı

YEŞİLAY'DAN SİVEREK BELEDİYE BAŞKANI ÇELEBİ'YE DESTEK
26 Mart 2007 - 13:19
uyguladığı sigara yasağını olumlu bulduğunu söyledi.

Belediye personeline sigara içmeyi yasaklayan Siverek Belediye Başkanı Hasan Çelebi’ye Yeşilay Cemiyeti’nden destek geldi. Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Kürkçüoğlu yaptığı açıklamada, Siverek Belediye Başkanı Hasan Çelebi’nin personeline yönelik uyguladığı sigara yasağını olumlu bulduğunu söyledi. Sigaranın hem insan sağlığına hem de aile bütçesine zarar verdiğini ifade eden Yusuf Kürkçüoğlu, “Sayın Belediye Başkanımızın hem belediye personeline hem de belediyeye gelen ziyaretçilere sigara içilmesini yasaklaması olumlu bir davranış. Sigaranın zararlarının herkes tarafından bilinmesine rağmen içiminin fazla olması gerçekten endişe verici. Bilindiği gibi Türkiye genelinde sigara içilmesine yönelik birçok kısıtlama getirildi. Sağlık Bakanlığı’nın bu yöndeki çalışmaları da çok yerindedir” dedi.
“100 YTL. ceza yasalarımızda var”
Zabıtaların resmi üniformaları ile sigaraya içmelerinin ve resmi araçların içerisinde sigara içmenin yasak olduğunu hatırlatan Yeşilay Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kürkçüoğlu, “Halka açık yerlerde, kapalı mekânlarda, devlet dairelerinde ve pek çok iş yerinde sigara yasağı uygulanıyor. Başkan Çelebi’nin işi sıkı tutarak sigara içene 100 YTL. ceza uygulaması da yasalarımız da var zaten” diye konuştu. Siverek Belediye Başkanı Hasan Çelebi, son olarak belediye personelinin sokak ve caddelerde de sigara içmelerini yasaklamıştı. Başkan’ın sigara yasağında kararlı olması ve uygulanan 100 YTL. cezadan sonra birçok personelin sigarayı bırakmayı düşündüğü ifade edildi.

Bu haber 3005 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek