Yoga gibi batıl faaliyetler kesinlikle kabul edilemez

Davet ve Kardeşlik Vakfı, MEB’in izni ile okullara sokulmak istenen “Yoga”nın Budizm ve Hinduizm dinlerine ait ayinler olduğu hatırlatılarak uygulamaya tepki gösterildi.

Yoga gibi batıl faaliyetler kesinlikle kabul edilemez
24 Şubat 2019 - 16:45

Davet ve Kardeşlik Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile okullara sokulmak stenen “Yoga”nın Budizm ve Hinduizm dinlerine ait ayinler olduğu hatırlatılarak uygulamaya tepki gösterildi.   


Davet ve Kardeşlik Vakfı Siverek Temsilcisi, Siverek Der Başkanı  Sezai Çetin, Dernek Genel Merkezleri tarafından yayınlanan açıklamaya atıfta bulunarak, “Budizm ve Hinduizm dinlerinin ibadet ritüellerinden olan yoganın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın izni ile tüm özel/resmi ana okul, ilkokul, ortaokul ve liselerde sosyal bir faaliyet olarak uygulanmasına yönelik kararın, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kaldırıldığı görülmüştür. Dini değerlerimizin sağladığı biyo-sosyo-psikolojik faydalar üzerinde durulacağına, bir kısım insanların meditasyon adı altında güya kaygı ve depresyonu önlüyor  diye toplumun önüne koyduğu bu aldatmacaya bu kadar üst düzey değer verilmesi hem bizleri üzmüş hem de şaşırtmıştır. Ayrıca eğitim müfredatında yer alan manevi değerlerimize aykırı içeriklerin ayıklanması beklediklerine dikkat çekti. Çetin, “Yenilik adı altında toplumun değerlerine aykırı ve çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu anlayış, şefkat ve psikolojik rahatlama gibi duyguları sağlayacak düşüncesiyle çözümü İslami değerlerde aramayıp onların ahlakını ve dini duygularını olumsuz yönde etkileyebilecek bu tür batıl faaliyetlerde aramak okullarımızda izinli veya izinsiz uygulanmasını talep etmek kesinlikle kabul edilemez. Yetkililerin bu hususta, toplumun hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerektiği yönündeki görüşümüzü kamuoyu ile paylaşırız.” denildi.   


 


 www.siverekgenclik.com

Bu haber 1895 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü