YÖK 22 YILDA KARAR VEREMEYİNCE DANIŞTAY'A BAŞVURDU

Siverek üniversite mezunu Veysi Şenateş YÖK'ün, Anayasa ile güvence altına alınmış “kanun önünde eşitlik, eğitim ve öğretim hakkı” gibi temel evrensel hakları ihlal ettiği gerekçesiyle Danıştay'a başvurdu.

YÖK 22 YILDA KARAR VEREMEYİNCE DANIŞTAY'A BAŞVURDU
21 Temmuz 2014 - 13:36

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 1992 yılında çıkarılan 3795 sayılı kanun gereğince Teknik Öğretmenler İçin, Mühendislik Tamamlama Programları açmakla görevlendirildi. Ancak, Yüksek öğretim kurulu 1992 yılından bu güne kadar “Yapı Ressamlığı” programı mezunu olan teknik öğretmenlerin hangi mimarlık-mühendislik programını takip edeceğine bir türlü karar veremedi.

2007 yılında mezun olan ve mezun olduğu yıldan bu güne kadar ÖSYM tarafından yapılan Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavına (Mühendislik Tamamlama) başvurabilecek programlar arasında mezun olduğu alana yer verilmediğinden, sınava bile başvuramayan Fırat Üniversitesi Yapı Ressamlığı bölümü mezunu Veysi Şenateş YÖK’e yazdığı dilekçede duruma isyan edip neden bu sınava giremediğini sordu.

Veysi Şenateş’in açıklamasına göre ;Yüksek Öğretim Kurulundan kendisine verilen yanıtta “…..Yapı Ressamlığı öğretmenliği programı ile matbaa öğretmenliği mezunları gibi ilk çalışmada tamamlanamayan teknik öğretmen unvanını alan programlar için çalışmalar sürmektedir …“ cevabını alınca soluğu avukatın yanında aldı.

Veysi Şenateş, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kanunun çıkışından bu güne kadar 22 yıl, mezuniyetinin üzerinden ise 7 yıl geçmesine rağmen Yapı Ressamlığı bölümü mezunlarının hangi mimarlık-mühendislik programına başvuracaklarını belirleyemediğini savundu. Bu durumun YÖK kurumsal yapısına uygun olmayan keyfi bir tutum olduğuna ileri süren Şenateş bunun hesap vermeme anlayışının bir sonucu olduğu savundu.

Bilgisine başvurduğumuz Veysi Şenateş’in avukatı Zekeriya Naryaprağı konu ile ilgili verdiği bilgiye göre bu yanıtla müvekkilinin Anayasa ile güvence altına alınmış “kanun önünde eşitlik, eğitim ve öğretim hakkı” gibi temel evrensel hakları 22 yıldır tamamlanamayan bir çalışma nedeniyle elinden alınmıştır. Müvekkilinden kaynaklanmayan nedenlerle anayasal haklarından yoksun bırakılması nedeniyle Danıştay ‘da dava açtıklarını, bu çerçevede öncelikle ÖSYM tarafından Ankara’da yapılacak olan Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (Mühendislik Tamamlama) sınavının yürütmesinin durdurulmasını talep ettiklerini belirtti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 6504 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu