6 kişinin öldüğü olayla ilgili tutuklu sayısı 5'e yükseldi

Şanlıurfa Valiliği, Siverek ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı olay ile ilgili tutuklu sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

6 kişinin öldüğü olayla ilgili tutuklu sayısı 5'e yükseldi
19 Haziran 2019 - 21:01

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı olay ile ilgili Şanlıurfa Valiliği basın açıklaması yayımladı.


Açıklamada tutuklu sayısının 2 şüphelinin de tutuklanmasıyla birlikte 5'e yükseldiği belirtildi.


Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:


"İlimiz Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle aynı aileye mensup taraflar arasında çıkan 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak yürütülen adli soruşturma kapsamında;  19 Haziran 2019 günü adliyeye sevk edilen 2  şüpheli daha adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konmuştur. Böylece etkin bir şekilde yürütülen adli soruşturma kapsamında bugüne kadar tutuklanan kişi sayısı 5'e yükselmiştir. "


Açıklamanın devamında olay ile ilgili bazı haber ve yorumlara değinilerek, "Hukuk içinde, tarafsız ve bağımsız bir şekilde yürütülen adli ve idari soruşturmaları olumsuz etkilemeye yönelik gerçeği yansıtmayan haber ve yorumlara itibar edilmemesi, süreç ile ilgili gelişmelerin, Valiliğimiz ve Siverek Cumhuriyet Başsavcılığımızdan düzenli olarak yapılacak açıklamalar takip edilerek öğrenilmesi önem arz etmektedir." denildi.


Cumartesi günü Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi'nde İzol aşiretine mensup aileler arasında çıkan silahlı kavgada 2'si kadın 4 kişi hayatını kaybetmiş sonrasında yaralıların hastaneye taşınması sırasında meydana gelen trafik kazasında ise olayla ilgileri olmayan 2 kişi daha hayatını kaybetmişti. Olayda 6 kişi de yaralanmıştı.


Olay ile ilgili 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün 2 kişinin de tutuklanması ile birlikte tutuklu sayısı 5'e yükseldi.


Hastanede tedavi altında olan diğer 3 şüphelinin de tedavilerinin ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.(İLKHA) 


 

Bu haber 2727 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü