Son 10 günde yaklaşık 350 yerleşim yeri karantinaya alındı

Şanlıurfa İl Pandemi Kurulu, son 10 gün içerisinde yaklaşık 350 yerleşim yerinin karantinaya alındığı ilde denetimleri sıklaştırıyor.

Son 10 günde yaklaşık 350 yerleşim yeri karantinaya alındı
25 Haziran 2020 - 15:38

Şanlıurfa İl Pandemi Kurulu, video konferans yöntemiyle toplanarak salgında gelinen son durum, alınan tedbir kararları ve denetim tedbirlerini görüştü.


Coronavirus salgınına karşı kontrollü sosyal hayat sürecinin başladığı Şanlıurfa’da, hükümetin ve bakanlıkların aldığı tedbir kararlarının daha sıkı uygulanacağı bildirildi. Başta maske kullanımı olmak üzere iş yerlerindeki denetimlerin daha da sıklaştırılması için Vali Abdullah Erin başkanlığında toplantı yapıldı.


Toplantı sonucunda değerlendirmede bulunan Erin, hükümetin ve bakanlıkların aldığı tedbir kararlarını tavizsiz şekilde uygulamaya devam ettiklerini ifade ederek pozitif vakaların önüne ancak daha sıkı bir denetim ve vatandaşların alacağı tedbirlerle geçilebileceğini söyledi.


Salgının önlenmesi amacıyla alınan tedbir kararlarını hatırlatan Erin, özellikle maske kullanmayan, halkın yoğun şekilde girip çıktığı tüketim alanları ve iş yerlerinde denetimlerin artırılması için talimat verdi.


Haziran ayı başlarında ilan edilen normalleşme süreci ile birlikte Şanlıurfa’da Covid-19 vakalarında artış yaşanmıştı. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile son 10 gün içerisinde il genelinde yaklaşık 350 yerleşim yeri karantinaya alınmıştı. (İLKHA)


Bu haber 3141 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması